Rökt harissa Kycklingbröst Recept
Bone-in och hud-på kyckling är överlägset det bästa för rökning. Men ibland har du en picky eater vid ditt bord, eller det finns inget annat i kylen. Här är en fantastisk lösning: rökt Harissa kycklingbröst som inte torkar ut!
Ingredients
6 Kycklingbröst, ben- och skinnfria
3-4 msk Harissa-pasta (en kryddig marockansk sås, om du inte är en fan av kryddor kan du byta ut mot en BBQ-sås också)
För saltlaken:
4 koppar vatten
¼ kopp kosher salt
3 msk farinsocker
2 msk chiliflakes
Bradley Flavor Bisquettes – Ek
Preparation
Lös ihop ingredienserna till saltlaken.
Täck kycklingbröst i saltlake och ställ i kylen till saltlake i minst 4 timmar. Övernattning är bäst!
Förvärm rökare med eksmaksbisquetter till 250°F.
Ta bort kycklingen från saltlaken, skölj och torka.
Slatta kyckling i Harissa-pasta.
Rök i 1-2 timmar eller tills en innertemperatur på 165°F uppnås. När en timme har gått, se hur den interna temperaturen stängs och ta bort den från rökaren precis innan den når 165°F så blir det precis rätt!
Recept av: Lena Clayton