Smoked Harissa Chicken Breast Recipe

Rökt harissa Kycklingbröst Recept



Bone-in och hud-på kyckling är överlägset det bästa för rökning. Men ibland har du en picky eater vid ditt bord, eller det finns inget annat i kylen. Här är en fantastisk lösning: rökt Harissa kycklingbröst som inte torkar ut!

Ingredients

6 Kycklingbröst, ben- och skinnfria

3-4 msk Harissa-pasta (en kryddig marockansk sås, om du inte är en fan av kryddor kan du byta ut mot en BBQ-sås också)

För saltlaken:

4 koppar vatten

¼ kopp kosher salt

3 msk farinsocker

2 msk chiliflakes

Bradley Flavor Bisquettes – Ek

Preparation

Lös ihop ingredienserna till saltlaken.

Täck kycklingbröst i saltlake och ställ i kylen till saltlake i minst 4 timmar. Övernattning är bäst!

Förvärm rökare med eksmaksbisquetter till 250°F.

Ta bort kycklingen från saltlaken, skölj och torka.

Slatta kyckling i Harissa-pasta.

Rök i 1-2 timmar eller tills en innertemperatur på 165°F uppnås. När en timme har gått, se hur den interna temperaturen stängs och ta bort den från rökaren precis innan den når 165°F så blir det precis rätt!

Recept av: Lena Clayton