Smoked Glazed Chicken Jerky Recipe

Rökt glaserad Kyckling ryck Recept



Viktigast av allt: Detta rökt glaserade kyckling ryckiga recept innehåller inte ett botemedel så glöm inte att använda rätt mängd botemedel för kött.

Ingredients

6 (2 till 3 uns vardera) benfria, skinnfria kycklingbröst

Marinad:

¼ Kopp lila druvsirap

2 msk ris eller vit vinäger

2 Msk tamari eller sojasås av god kvalitet

2 Msk vitvin Worcestershiresås

¼ Kopp hackade vinbär

2 tsk lökpulver

2 Tsk krossad röd paprika

4 (1 gram) paket konstgjort sötningsmedel

1 tsk vitlökspulver

Preparation

Lila druvsirap:

Placera 1 (12 ounce) burk lila druvjuicekoncentrat i en 10 tums nonstick-panna över hög värme. Koka upp och koka i 5 minuter.

Sänk värmen till medel och fortsätt koka tills saften har reducerats till 1 kopp, cirka 10 minuter till. På grund av konsistensen av druvjuicekoncentratet kan det ibland uppstå lätt fastsättning, så använd en träslev för att kontrollera och rensa botten av stekpannan två eller tre gånger under minskningen. Låt svalna, lägg i en täckt behållare och kyl.

Chicken Jerky:

Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål och blanda väl till en pasta. Lägg kycklingbrösten på en hård yta, täck med vaxat bakplåtspapper och slå försiktigt på brösten tills de är ca. ¼ tum tjock. Ju tunnare köttet är, desto lättare blir det att äta senare.

Ta bort papperet från kycklingbrösten, dela marinaden jämnt mellan dem och gnugga försiktigt på båda sidor. Kyl över natten i en täckt behållare.

Häll av överflödig vätska från kycklingbrösten och lägg dem jämnt runt dehydratorbrickorna. Lägg i maskin och torka tills kycklingen är
kokt och har torkat ut, cirka 20 till 22 timmar. Under denna tid, vänd bitarna 3 eller 4 gånger.