Smoked Goose Jerky Recipe

Rökt Gåssky Recept



Detta rökt gås -ryckiga recept är mycket mångsidigt. Om du inte har mycket tid att röka det är det möjligt att bara använda Reveo, Marinera och dehydrator. Jag har en ny Cabelas dehydrator. Det fungerar ganska bra och 90% tystare än min 80L. Slicer på min kvarn gör det också säkert att klippa lätt. För mindre ryckiga bitar är det bättre att använda Frogmat.

Receptet är ganska enkelt. Blanda allt i en stor täckt skål (plast), se till att all gås är nedsänkt. Sätt i kylskåp över natten. Nästa dag, ta bort gås och lägg i dehydrator eller rökare. Eller så kan du använda Reveo och hoppa över natten.

Rökare 150-160 F (65,5-71,1C) tills du gillar hur rycket är klar. Dehydrator vid 150-160 F (65,5-71,1C) på samma sätt.

Ingredients

4 kg gåsbröst, tunt skivad

2 koppar teriyakisås

2 msk tabascosås

3 koppar kallt vatten

2 msk flytande rök (opt) om du torkar

2 msk svartpeppar

2 msk vitlökspulver

1 msk köttmörning

1 msk Mrs. Dash (valfri smak)

1 msk röd paprika

1 tsk kur #1 (endast för rökare)

1-2 msk salt eller mer, om du gillar det riktigt salt.

Preparation

Blanda ihop allt i en stor täckt skål (plast), se till att all gås är nedsänkt.

Ställ i kylen över natten.

Nästa dag, ta bort gåsen och lägg den i en dehydrator eller rökare. Eller så kan du använda Reveo och hoppa över natten.