Stuffed Chicken Breast with Chimichurri Sauce

Rökt fylld Kycklingbröst med chimichurri såsrecept



Rökt kyckling får bara lite extra smak med denna färska gröna sås från Argentina.

Ingredients

4 benfria kycklingbröst utan skinn

2 koppar färsk koriander

1 Jalapenopeppar, kärna ur och kärnade ur

1 vitlöksklyfta

1 tsk röda chiliflakes

1 lime, saftad

2 msk torkad oregano, delad

4 msk olivolja, delad

1½ tsk salt, delat

½ tsk mald svartpeppar

3 vitlöksklyftor, hackade

1 kopp färskost, uppmjukad

Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, Lönn eller Ek

Preparation

Gör chimichurrisåsen genom att tillsätta färsk koriander, jalapenopeppar, 1 vitlöksklyfta, chiliflakes, limejuice, 1 tsk torkad oregano, 3 msk olivolja och 1/2 tsk salt i en matberedare. Tryck på pulsknappen och släpp. Fortsätt att göra detta för att finhacka koriandern. Såsen påminner om finhackade örter.

Lägg färskosten i en skål och tillsätt 2 matskedar av chimichurrisåsen. Ställ åt sidan resterande chimichurrisås till senare. Använd en gaffel för att mosa färskosten och chimichurrisåsen tills den är väl blandad.

Håll kniven horisontellt, stick in den i den tjocka änden av varje kycklingbröst och skär till en djup ficka. Var noga med att inte tränga igenom den andra änden.

Häll färskostblandningen jämnt i fickorna på varje kycklingbröst.

I en liten skål blanda ihop resterande 1 msk oregano, 1 msk olivolja, 1 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar och hackad vitlök. Gnid in hela kycklingbrösten. Lägg kycklingen på ett rökgall.

Ställ in rökaren på 250°F med äpple-, lönn- eller ekbisketter.

Rök kycklingen tills den når en innertemperatur på 165°F.

Lägg upp kycklingbrösten på en tallrik och skeda resterande chimichurrisås ovanpå.

Förbi Steve Cylka