Rökt fylld Kycklingbröst med chimichurri såsrecept
Rökt kyckling får bara lite extra smak med denna färska gröna sås från Argentina.
Ingredients
4 benfria kycklingbröst utan skinn
2 koppar färsk koriander
1 Jalapenopeppar, kärna ur och kärnade ur
1 vitlöksklyfta
1 tsk röda chiliflakes
1 lime, saftad
2 msk torkad oregano, delad
4 msk olivolja, delad
1½ tsk salt, delat
½ tsk mald svartpeppar
3 vitlöksklyftor, hackade
1 kopp färskost, uppmjukad
Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, Lönn eller Ek
Preparation
Gör chimichurrisåsen genom att tillsätta färsk koriander, jalapenopeppar, 1 vitlöksklyfta, chiliflakes, limejuice, 1 tsk torkad oregano, 3 msk olivolja och 1/2 tsk salt i en matberedare. Tryck på pulsknappen och släpp. Fortsätt att göra detta för att finhacka koriandern. Såsen påminner om finhackade örter.
Lägg färskosten i en skål och tillsätt 2 matskedar av chimichurrisåsen. Ställ åt sidan resterande chimichurrisås till senare. Använd en gaffel för att mosa färskosten och chimichurrisåsen tills den är väl blandad.
Håll kniven horisontellt, stick in den i den tjocka änden av varje kycklingbröst och skär till en djup ficka. Var noga med att inte tränga igenom den andra änden.
Häll färskostblandningen jämnt i fickorna på varje kycklingbröst.
I en liten skål blanda ihop resterande 1 msk oregano, 1 msk olivolja, 1 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar och hackad vitlök. Gnid in hela kycklingbrösten. Lägg kycklingen på ett rökgall.
Ställ in rökaren på 250°F med äpple-, lönn- eller ekbisketter.
Rök kycklingen tills den når en innertemperatur på 165°F.
Lägg upp kycklingbrösten på en tallrik och skeda resterande chimichurrisås ovanpå.
Förbi Steve Cylka