Rökt Fjärran kyckling Recept
Hoisinsås är en mycket vanlig ingrediens i kinesiskt kök, som används som en glasyr för köttet.
Ingredients
1 kg (2 lb) kycklingbröst, med ben i
45 Ml (3 msk) hoisinsås (tillgänglig i kinesiska avsnitt)
30 ml (2 msk) vardera av vitvinsvinäger, sherry, vatten och olja
Preparation
Förberedelse:
Skinn kycklingbröst, ta bort så mycket fett som möjligt. Avsätta.
Koka upp hoisinsås, vinäger, sherry, vatten och olja, i en liten kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i en till två minuter. Häftigt.
Belägg kycklingbitarnas alla ytor, gnugga in väl.
Låt kycklingen stå i rumstemperatur i två timmar.
Rökningsmetod:
Förvärm rökaren till cirka 85-100°C (185-220°F).
Lägg kycklingen på oljade galler.
Rökkoka i cirka 1½ – 2½ timme eller tills en omedelbar termometer visar 55-60°C (130-140°F). Tillagningstiden kommer att variera beroende på väder och vindförhållanden.