Smoked Drunk Chicken Jerky Recipe

Rökt Berusad kyckling Rycksrecept



För denna rökt berusade kyckling ryckiga använde jag 5 kilo benfritt/skinnlöst kycklingbröst. Receptet är för 1 pund, men du kan fördubbla beloppen. Torr vid 140-150 F (60-70 C) från 12 timmar till en hel dag tills den är klar. Det du inte vill se är lätta fläckar i kycklingen. Det betyder att det inte är gjort. Du letar efter en konsekvent mörk färg hela tiden. Du kan klippa de bredare delarna i remsor. Försök att få dem till en tjocklek på 1/4 ″ eller bara lite mer. Om du använder en Reveo, behåll tumelniden till 10 minuter, eller så kommer du att ha en pemmikansk kyckling. Du kan sätta Reveo -trumman i kylen och skaka med några timmar.

Chicken Jerky kommer att se ut, känna och smaka annorlunda än nötkött, hjortkött eller fläsk. Det blir lite sprött.

Ingredients

1 kg kyckling (eller något helt muskelkött)

¼ kopp öl (ditt val)

¼ kopp teriyaki

¼ kopp tequila (ditt val)

¼ kopp soja

½ kopp vin (valfritt)

1 msk rökarom (om du använder en dehydrator)

Salta och peppra efter eget tycke

Varm sås ⅛

tsk kur #1 (om du gör 5 lbs använd 1 nivå tsk)

1 T accent (tillval)

Preparation

Putsa kycklingen från alla hinnor, senor och fett.

Skär dina ryckiga remsor och låt köttet dra i marinaden i 8 timmar eller över natten i en plastbehållare täckt i kylen.

Jag ska till min Reveo i 10 minuter.

Ta bort köttet och lägg på avskärmade galler och låt dropptorka, gå sedan direkt till din dehydrator.

Torka vid 140-150ºF (60-70ºC) allt från 12 timmar till en hel dag, tills den är klar. Det man inte vill se är ljusa fläckar i kycklingen. Det betyder att det inte är gjort. Du letar efter en genomgående mörk färg.