Smoked Curry Chicken Salad Recipe

Rökt curry Kyckling SalladreceptHemligheten till perfekt rökt kycklingbröst är kyckling saltlösning och korrekt inre temperatur. Kycklingbröst kan vara ett av de svåraste köttet att röka bra eftersom det är så darned lätt att koka över.

Ingredients

1 liter vatten

⅓ Kopp konservsalt

½ kopp vitt socker

3 msk lökpulver

1 msk Morton Tender Quick

1,5 msk currypulver

2 tsk vitpeppar

Salladshuvud

4 kycklingbröst (ett för varje sallad)

Hackade "hot house" tomater (kvantitet är personlig preferens)

Strimlad colby jack ost (mängden är personlig preferens)

Gräslök (mängd är personlig preferens)

Preparation

Curry Chicken Brine:

Lös upp saltet och sockret helt innan du tillsätter kycklingen i saltlaken. Och se till att köldbärartemperaturen är under 41°F för säkerhets skull. Jag försöker kyla dem @ 38°F grader.

Rökt curry kyckling:

Blötlägg dem i saltlaken i 2 till 4 timmar. De blir saltare när de kokas längre, och de kommer att ha lite mer smak av kryddorna. Efter saltningen, låt kycklingen lufttorka på galler innan de går in i rökaren. Du får bättre röksmak om kycklingen är torr.

Placera kycklingen i din förvärmda Bradley rökare, som går på 220 ° F. Jag använder hickory och äpple, placerade varannan Bisquette, men du kan använda din favorit. Håll bara röken på den ljusa sidan. Kyckling är ömtålig och behöver inte rökas lika länge som annat kött.

Det tar från 3-4 timmar för kycklingbrösten att nå 160 grader i en Bradley Smoker. Ta då upp dem på ett fat, täck med ett folietält och låt dem vila i 10 till 15 minuter innan du skivar dem horisontellt för att lägga på sallad. (serveringsförslag: bara för utseendet kan du elda upp din Bradley Grill och placera kycklingbröst på grillen, helt enkelt för att få grillmärkena för ögat tilltalande servering, som vi har gjort med vår )

Instruktioner för bädd av sallad:

Skär salladshuvudet på mitten. Tvätta under kallt rinnande vatten och låt rinna av väl.

Kombinera hackade "hot house" tomater, strimlad Colby jack ost, gräslök i en medelstor skål.

Blanda med en sked tills det är helt blandat. Kyla.

Rosta vanligt hushålls "smörgåsbröd" krydda med lätt pudra av curry och skär i bitar för att använda som krutonger

Skär varje halva av salladshuvudet i 2 eller 3 klyftor, beroende på storlek. strimla i 2-3 tums bitar, lägg på en salladstallrik.

Lägg diagonala skivor av rökt curry kyckling på toppen av din salladsbädd

Valfritt: Sked dressing över varje salladsbädd när den är redo att serveras. (rökt curry och tillsatt krydda gör dressing valfri