Smoked curry chicken wings recipe

Rökt curry kryddad Kycklingvingar Med Mint Yogurt Dip Recept



Oemotståndlig! De är ännu mer välsmakande än de ser ut.

Ingredients

2 pund kycklingvingar

1 tsk mald spiskummin

1 tsk mald koriander

1 tsk gurkmeja

½ tsk vitlökspulver

¼ tsk ingefära

¼ tsk kanel

⅛ tsk cayennepeppar

1 tsk salt

1 tsk vitt socker

1 kopp vanlig yoghurt

2 msk färsk mynta - finhackad

2 msk honung

Preparation

Skär varje kycklingvinge i tre delar: drumett, mittersta portion och spets. Släng vingspetsen och lägg de andra delarna i en stor skål.

Gör curry rub genom att blanda ihop spiskummin, koriander, gurkmeja, vitlökspulver, ingefära, kanel, cayennepeppar, salt och socker. Kasta vingarna i currykryddan så att de blir jämnt belagda.

Ställ in rökaren för 250ºF med valfria träbisketter.

Lägg vingar på rökställ och rök i 2-2½ timme eller tills de är genomstekta.

Medan vingarna ryker gör du yoghurtsåsen. I en skål, blanda ihop yoghurt med malet färsk mynta och honung. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen fram till servering.

Ta bort vingar från rökaren och servera med yoghurtdippen.