Rökt curry kryddad Kycklingvingar Med Mint Yogurt Dip Recept
Oemotståndlig! De är ännu mer välsmakande än de ser ut.
Ingredients
2 pund kycklingvingar
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
½ tsk vitlökspulver
¼ tsk ingefära
¼ tsk kanel
⅛ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk vitt socker
1 kopp vanlig yoghurt
2 msk färsk mynta - finhackad
2 msk honung
Preparation
Skär varje kycklingvinge i tre delar: drumett, mittersta portion och spets. Släng vingspetsen och lägg de andra delarna i en stor skål.
Gör curry rub genom att blanda ihop spiskummin, koriander, gurkmeja, vitlökspulver, ingefära, kanel, cayennepeppar, salt och socker. Kasta vingarna i currykryddan så att de blir jämnt belagda.
Ställ in rökaren för 250ºF med valfria träbisketter.
Lägg vingar på rökställ och rök i 2-2½ timme eller tills de är genomstekta.
Medan vingarna ryker gör du yoghurtsåsen. I en skål, blanda ihop yoghurt med malet färsk mynta och honung. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen fram till servering.
Ta bort vingar från rökaren och servera med yoghurtdippen.