Rökt Benfritt kalkonbröst Recept
Skäm bort dig med ett vattnigt, rökt kalkonbröstrecept som lämnar dina smaklökar som vill ha mer. Den torra gnuggan av kosher salt, brunt socker, svartpeppar, paprika och cayennepeppar, i kombination med den långsamma rökningsprocessen, skapar en saftig och smakfull kalkon som är perfekt för alla tillfällen.
Ingredients
3 msk Kosher salt
2 msk farinsocker (antingen ljust eller mörkt)
1 msk mald svartpeppar
2 tsk paprika
1 tsk malen cayennepeppar
4-6 pund vitt benfritt kalkonbröst (jag använder kaprifolmärket)
Preparation
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Belägg kalkonen med lite vegetabilisk olja och applicera rub på alla delar av bröstet.
Slå in tätt i plastfolie och ställ i kylen över natten.
Placera bröstet i en förvärmd 250°F rökare, och applicera 6 körsbärsbisketter (eller bisquetter efter eget val).
Rök/koka tills innertemperaturen når 165°F.
Ta bort bröstet från rökaren, linda in i folie och låt vila 15 - 20 minuter.
Under denna tid kommer den interna temperaturen att stiga ytterligare 5 - 10°F. Köttet blir fuktigt, mört och gott.