Smoked duck salad roll recipe

Rökt asiatisk marinerad Anka Salladrullarrecept



Innan du gör rullarna måste du röka ankan och förbereda de grönsaker som du ska linda in. För salladen räcker en blandning av sallad, röd paprika, gurka, morötter och grön lök.

Marinera ankbrösten i asiatiska kryddor och röker dem med ek. Förpackar rullarna i tunt rispapper och kombinerar skivor av rökt anka, grönsaker och nudlar. Två ankabröst tillverkar 8 salladrullar.

Ingredients

För marinad:

¼ kopp vegetabilisk olja

2 msk sesamolja

1 msk risvinsvinäger

¼ kopp sojasås

1 tsk riven ingefära

1 tsk Sambal

2 vitlöksklyftor - finhackad

Till salladsrullarna:

1 förpackning rispapper

1 paket vermicelli "glas" risnudlar

1 huvud grön sallad

1 röd paprika - finhackad

½ engelsk gurka - julienned

2 morötter - skalade & julienade

1 knippe grön lök - tunt skivad

Till dipsåsen:

1 msk röd currypasta

2 msk vegetabilisk olja

1 burk kokosmjölk

¼ Kopp osaltat, naturligt jordnötssmör (jag använde chunky för extra konsistens)

2 tsk sojasås

Preparation

Vispa ihop ingredienserna till marinaden.

Marinera ankbrösten över natten, skölj fettlocket på ankbröstet innan.

Lägg vermicelli nudlar i en skål med vatten och ställ i kylen för att dra över natten.

Rök ankbrösten i 1½ - 2 timmar i rökare förvärmd till 225°F med ekbisquetter, eller tills en innertemperatur på 160°F uppnås.

Låt ankan svalna, skär i strimlor.

Fyll en stor ugnsform/form med rumstempererat vatten.

Nu börjar vi montera salladsrullarna! Jag föredrar att dubbellinda mina salladsrullar. Det räddar dig från de förödande effekterna av ett trasigt papper och det betyder att du kan lägga ännu mer läckra saker där. Börja med att doppa en bit rispapper i vattnet i taget (låt det ligga under vatten i 1 minut) och platta sedan ut på en ren skärbräda. Upprepa och lägg ett andra papper direkt ovanpå (det dubbla omslaget!). Papperna ska vara mjuka och smidiga.

Lägg en bit sallad, en liten näve avrunna och blötlagda vermicelli nudlar, ankskivor, lite paprika, gurka, morot och salladslök i mitten av omslaget.

Slå in salladsrullen ungefär som man skulle slå in en burrito, dra kanten närmast dig över ingredienserna. Stoppa in sidorna och rulla bort från dig för att täta änden. Om du har problem med att täta papperet, dutta lite vatten på kanten.

Upprepa, upprepa, upprepa!

För att göra dipsåsen, lägg olja och röd currypasta i en liten kastrull på medelvärme

Fräs pastan i 2-3 minuter under konstant omrörning

Tillsätt kokosmjölken, jordnötssmöret och sojasåsen

Sjud i 3 minuter på spisen, var noga med att fortsätta röra för att undvika att såsen fastnar i kastrullen

Servera salladsrullarna med såsen och njut!