Rökt Anka pancetta Recept
Om du vill försöka göra din egen charcuterie visar det här receptet hur du botar och röker anka bröst för anka bacon eller pancetta. Detta är en bra mat, eftersom både härdningen och rökningen tar flera timmar, och sedan måste du laga pancetta för att servera den. Använd den i alla rätter du skulle använda Pork Pancetta i.
Ingredients
2 eller 3 ankbröst
För saltlake:
2 koppar vatten
1 kopp kaffe
½ kopp farinsocker
½ kopp kosher salt
1 msk Kure #1
Bradley Bisquettes – Lönn
Preparation
Blanda ihop ingredienserna till saltlake i en kastrull.
Värm på medelvärme och rör tills salt och socker lösts upp.
Låt saltlaken svalna till rumstemperatur.
Sänk ankbröst i saltlake och ställ i kylen i 8 timmar.
Ta bort ankbröst från saltlaken, skölj väl och klappa torrt.
Kallrök bröst i 5-6 timmar med lönnbisquetter. Kom ihåg att det inte kommer att tillagas vid det här laget!
Slå in kallrökta ankbröst (nu ankpancetta/bacon) i plastfolie tills de ska användas.
Skiva och stek/baka ankpancetta innan servering.