Smoke Roasted Whole Chicken

Rök Rostad Hel Kyckling

Dan Shahin

Ett alternativ till den klassiska steken.

Ingredients

1 hel kyckling

150 g osaltat smör, i rumstemperatur

Torr saltlake:

3 msk havssalt

1 msk mjukt farinsocker

4 timjankvistar eller citrontimjan, bladen borttagna

1 tsk mald svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1 citron, skalad

Preparation

Metod:

Kombinera alla torra saltlakeingredienser till en mortel och mortelstöt eller kryddkvarn och mal till ett fint pulver. Gnid in den torra saltlakeblandningen riktigt bra i kycklingen, se till att den är väl täckt inifrån och ut. Lägg kycklingen på ett galler på en bricka för att fånga upp eventuell juice och låt den stå i kylen utan lock i 4-8 timmar.

Klappa över kycklingen med hushållspapper, ta bort så mycket fukt som möjligt.

Bänd försiktigt bort skinnet på kycklingen från köttet och gnugga det osaltade smöret över hela köttet. Detta kommer att smälta och tråckla kycklingen under tillagningen.

Ställ in rökaren på 110C och när den är uppe i temperaturen slå på röken. Till kycklingen använder vi Hickory träbisquetter men du kan välja att använda vilken Bradley Flavour Bisquette du vill.

Lägg till kycklingen i rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och safter och rök i 3-4 timmar tills innertemperaturen är 75C.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now