Smoked Flattened Duck Recipe

Rökt Platta anda Recept



Detta rökt plattade ankrecept fungerar för alla småfågel. Platta är ett bra sätt att gå med dem. Se till att anka stallar med föregångskörtlar har tagits bort.

Prova Juniper Berries i stället för kryddor och det är också möjligt att injicera brösten med äppeljuice. Jag serverar det vanligtvis kallt med kex och ost, men jag lägger ut ost och kex för att visa upp fåglarna au naturliga först. Hud dem sedan och skiv bröstet. Benen och låren är de bästa!

Ingredients

4 till 6 hela gräsänder - skinn på

4 Qt vatten

⅔ Cup Morton's Tender Quick

⅓ Kopp salt

1 kopp farinsocker

1 tsk hela pepparkorn

1 tsk hel kryddpeppar

½ tsk vitlökspulver

4 lagerblad

Preparation

Förbered ankor:

Med en tandad kniv, eller liten såg, delade plockade ankor ner mot ryggraden.

Öppna upp ankor och platta till.

Använd en styv borste, skrubba insidan och skölj sedan rent.

Saltvatten:

Blanda ingredienserna med 1 qt vatten och koka upp

Sjud i 15 minuter.

Sila och kyl sedan saltlake i kylen.

Blanda saltlösning med återstående 3 liter vatten.

Blötlägg ankor täckta i saltlake i 3 dagar.

Ta bort från saltlake och skölj i kallt vatten.

Medan du värmer upp rökaren, håll ankor i rumstemperatur i 1 timme och torka sedan.

Rök:

Placera ankor på rökställ, skinn upp.

120°F - 3 timmar, ingen rök, ventilen 100% öppen.

140°F - 5 timmar, körsbärs- eller äppelrök, ventil 50 % öppen.

160°F - ventil 25% öppen, tills brösttemperaturen är 150°F.