Rökt sydväst Kyckling Recept
Detta recept har en hel kycklingskuren för att ligga platt på rökaren. På detta sätt kan kryddor och rök införa hela kycklingen. Använd premium chili -kumminbisquettes för att lägga till ett intressant lager av smak.
Ingredients
1 hel kyckling
1 msk chilipulver
2 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano
½ tsk spiskummin
½ tsk mald svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1½ msk vitt socker
Bradley Flavor Bisquettes – Premium Chili Spikummin
Preparation
Använd en kökssax och skär längs varje sida av kycklingens ryggrad.
Ta bort ryggraden och kassera. Öppna upp kycklingen och skär i brosk och ben som är mellan brösten. Vänd kycklingbröstet uppåt. Tryck ner för att platta till.
Gör kryddningen genom att blanda ihop resterande ingredienser i en liten skål. Gnid kryddningen över hela kycklingen, inklusive fågelns inre hålighet.
Ställ in din rökare till 275°F med Premium Chili Cumin bisquettes eller annan bisquette smak.
Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt på ett rökgall och bred ut den så att den ligger platt på gallret. Rök kycklingen i cirka 3 timmar, eller tills innertemperaturen är 165°F.
Ta ut kycklingen från rökaren och låt vila i 10 minuter innan servering.
Recept av: Steve Cylka