Smoked Southwest Flattened Chicken

Rökt sydväst Kyckling Recept



Detta recept har en hel kycklingskuren för att ligga platt på rökaren. På detta sätt kan kryddor och rök införa hela kycklingen. Använd premium chili -kumminbisquettes för att lägga till ett intressant lager av smak.

Ingredients

1 hel kyckling

1 msk chilipulver

2 tsk paprika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk torkad oregano

½ tsk spiskummin

½ tsk mald svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

1 tsk salt

1½ msk vitt socker

Bradley Flavor Bisquettes – Premium Chili Spikummin

Preparation

Använd en kökssax och skär längs varje sida av kycklingens ryggrad.

Ta bort ryggraden och kassera. Öppna upp kycklingen och skär i brosk och ben som är mellan brösten. Vänd kycklingbröstet uppåt. Tryck ner för att platta till.

Gör kryddningen genom att blanda ihop resterande ingredienser i en liten skål. Gnid kryddningen över hela kycklingen, inklusive fågelns inre hålighet.

Ställ in din rökare till 275°F med Premium Chili Cumin bisquettes eller annan bisquette smak.

Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt på ett rökgall och bred ut den så att den ligger platt på gallret. Rök kycklingen i cirka 3 timmar, eller tills innertemperaturen är 165°F.

Ta ut kycklingen från rökaren och låt vila i 10 minuter innan servering.

Recept av: Steve Cylka