Smoked Brine Chicken Recipe

Rökt saltlösning Kyckling Recept



Denna superlätt rökt saltlösning kommer att få dig att undra varför du aldrig gjort det förut! Detta läckra, saftiga, kostnadseffektiva rökt saltlösningsrecept kommer att du vill ha mer!

Ingredients

Citron-ört kycklinglake:

4 citroner - skivade

1 ½ kosher salt

6 färska persiljekvistar

6 färska timjankvistar

4 färska rosmarinkvistar

4 lagerblad

Torr gnugga:

3 msk söt paprika

2 msk granulerad vitlök

2 msk lökpulver

1 msk torr oregano

1 msk torr timjan

1 msk torr persilja

1 msk kosher salt

1 msk svartpeppar

3 hela kycklingar

Preparation

Ta en stor skål (skålen som rymmer 1 liter vatten) och tillsätt vatten, 4 skivade citroner, koshersalt, persiljekvistar, färska timjankvistar, lagerblad och färska rosmarinkvistar och blanda ihop alla ingredienser.

Ta en annan skål (helst 22 quarts) och fyll skålen med din saltlake och dumpa dina hela tre kycklingar i saltlakeskålen.

Efter att kycklingen har marinerat i vattnet i cirka en timme, ta fram kycklingen och lägg den på silkespapper för att torka. Knacka försiktigt på kycklingarna med silkespapper och knyt botten av kycklingbenen med lite rep eller tråd.

Lägg dina tre kycklingar på ett galler och lägg dem i din Bradley rökare. Sätt temperaturen på 350 ºF (177 °C ) i 25-30 minuter. När din kyckling har fått en gyllenbrun färg vet du att den är klar!

Recept av: Grill Hunter - Max