Rökt Landskyckling Recept
Country Chicken går underbart med mosade eller franska stekt potatis, coleslaw och ärtor.
Försök röka en blandning av lök och svamp under den senaste timmen med kycklingen för en fin sidorätt. Eller långsamt sauté rökt lök och svamp tills de är genomskinliga och mjuka. Tillsätt mjöl och kycklingbuljong för en fantastisk smaksås.
Ingredients
En kyckling på 1 till 1,5 kg (2 till 3 lb) i fjärdedelar
Marinad:
500 ml (2 c) äppelvinäger
250 ml (1 c) salladsolja
5 ml (1 tsk) vitpeppar
5 ml (1 tsk) salt
15 Ml (1 msk) kryddblandning
15 Ml (1 msk) vitlökspulver
1 ägg
Preparation
Blanda ingredienserna till marinaden i en medelstor skål.
Lägg kycklingen i en grund ugnsform och häll marinaden över.
Täck över och kyl över natten och vänd kycklingbitar då och då.
Rökningsmetod:
Använd bisquetter med äppelsmak och för upp din Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F).
Ta bort kycklingen från marinaden och lägg på galler i rökaren.
Se till att använda en kötttermometer, varm rök kyckling vid mellan 100°C till 120°C (220°F till 250°F) tills kycklingen är genomstekt, cirka 2 till 3 timmar.