Smoked chicken souvlaki

Små Hisken souvlaki man



Börja med en enkel marinad med olivolja, citronsaft och rött vinäger. Rök sedan kycklingen med lönn eller ek och förbered doppet. Du kan också överväga att lägga till sallader, ris och en PITA.

Ingredients

Kycklingsouvlaki:

4 benfria kycklingbröst utan skinn, skurna i tärningar

⅓ kopp olivolja

¼ kopp rödvinsvinäger

Saften av 1 citron

4 vitlöksklyftor, hackade

1 msk oregano

2 tsk timjan

1 tsk salt

1 tsk mald svartpeppar

Träspett

Tzatziki Dip:

2 koppar vanlig yoghurt

½ engelsk gurka

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 msk färsk dill, finhackad

Preparation

Kycklingsouvlaki:

Blanda alla ingredienser, minus kycklingbröst och spett i en skål. Lägg kycklingbrösttärningarna i en form och häll marinaden över dem, vänd ner dem i marinaden för att säkerställa att de är helt täckta. Täck formen med lock eller plastfolie och ställ i kylen i minst en timme.

Blötlägg träspett i vatten i 20-30 minuter

Trä de marinerade kycklingtärningarna på spetten. Placera spetten sida vid sida på rökgaller, se till att de inte rör vid varandra.

Starta rökaren med valfria träbisquetter (lönn eller ek fungerar mycket bra!). Ta upp rökaren till en temperatur på 250ºF.

Placera kycklingspetten i rökaren och koka tills innertemperaturen når 165ºF, cirka 3 timmar.

Tzatziki Dip:

Skala den engelska gurkan. Riv gurkan och pressa med händerna så mycket av saften från den rivna gurkan som möjligt. Kasta saften och skalet.

Blanda den rivna gurkan med resterande ingredienser.

Ställ tzatziki i kylen i 30-60 minuter så att smakerna blandas.

Servera med den rökta kycklingsouvlakin tillsammans med ris eller en pitabröd.