Små Hisken souvlaki man
Börja med en enkel marinad med olivolja, citronsaft och rött vinäger. Rök sedan kycklingen med lönn eller ek och förbered doppet. Du kan också överväga att lägga till sallader, ris och en PITA.
Ingredients
Kycklingsouvlaki:
4 benfria kycklingbröst utan skinn, skurna i tärningar
⅓ kopp olivolja
¼ kopp rödvinsvinäger
Saften av 1 citron
4 vitlöksklyftor, hackade
1 msk oregano
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
Träspett
Tzatziki Dip:
2 koppar vanlig yoghurt
½ engelsk gurka
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk färsk dill, finhackad
Preparation
Kycklingsouvlaki:
Blanda alla ingredienser, minus kycklingbröst och spett i en skål. Lägg kycklingbrösttärningarna i en form och häll marinaden över dem, vänd ner dem i marinaden för att säkerställa att de är helt täckta. Täck formen med lock eller plastfolie och ställ i kylen i minst en timme.
Blötlägg träspett i vatten i 20-30 minuter
Trä de marinerade kycklingtärningarna på spetten. Placera spetten sida vid sida på rökgaller, se till att de inte rör vid varandra.
Starta rökaren med valfria träbisquetter (lönn eller ek fungerar mycket bra!). Ta upp rökaren till en temperatur på 250ºF.
Placera kycklingspetten i rökaren och koka tills innertemperaturen når 165ºF, cirka 3 timmar.
Tzatziki Dip:
Skala den engelska gurkan. Riv gurkan och pressa med händerna så mycket av saften från den rivna gurkan som möjligt. Kasta saften och skalet.
Blanda den rivna gurkan med resterande ingredienser.
Ställ tzatziki i kylen i 30-60 minuter så att smakerna blandas.
Servera med den rökta kycklingsouvlakin tillsammans med ris eller en pitabröd.