Rökt Kyckling och majs Chowderrecept
Denna rökt kyckling och majs chowder, med mjuka kycklingbitar, potatis och frysta majs gör i en otroligt tröstande soppa. Det är så lätt att förbereda att du inte kan gå fel med det.
Ingredients
10 koppar vatten
1 Rökt kycklingkropp
1 lagerblad
3 vitlöksklyftor
1 Liten lök - skalad och tärnad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
4 medelstora potatisar - skalade och tärnade
2 koppar färsk eller fryst majs
2 koppar rökt kycklingkött - i tärningar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
¼ tsk torr timjan
½ tsk paprika
½ tsk gurkmeja
1½ koppar 10% grädde
Preparation
I en stor holländsk ugn eller gryta, tillsätt vattnet, rökt kycklingkropp, lagerblad och vitlöksklyftor. Koka upp och sänk sedan värmen till att sjuda. Låt det puttra i ca 1½ - 2 timmar för att få en fin buljong. Sila av buljongen och släng slaktkroppen, lagerbladet och vitlöken.
Häll tillbaka 6-7 koppar buljong i grytan tillsammans med lök, röd paprika, potatis och majs.
Koka upp soppan igen och sänk sedan värmen till en sjud. Låt soppan puttra i ca 20 eller tills den tärnade potatisen är mjuk.
Rör ner den tärnade rökta kycklingen, kryddorna och grädden. Låt soppan puttra i ca 15 minuter till.
Servera varm.