Smoked chicken and corn chowder

Rökt Kyckling och majs Chowderrecept



Denna rökt kyckling och majs chowder, med mjuka kycklingbitar, potatis och frysta majs gör i en otroligt tröstande soppa. Det är så lätt att förbereda att du inte kan gå fel med det.

Ingredients

10 koppar vatten

1 Rökt kycklingkropp

1 lagerblad

3 vitlöksklyftor

1 Liten lök - skalad och tärnad

1 röd paprika, urkärnad och tärnad

4 medelstora potatisar - skalade och tärnade

2 koppar färsk eller fryst majs

2 koppar rökt kycklingkött - i tärningar

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

¼ tsk torr timjan

½ tsk paprika

½ tsk gurkmeja

1½ koppar 10% grädde

Preparation

I en stor holländsk ugn eller gryta, tillsätt vattnet, rökt kycklingkropp, lagerblad och vitlöksklyftor. Koka upp och sänk sedan värmen till att sjuda. Låt det puttra i ca 1½ - 2 timmar för att få en fin buljong. Sila av buljongen och släng slaktkroppen, lagerbladet och vitlöken.

Häll tillbaka 6-7 koppar buljong i grytan tillsammans med lök, röd paprika, potatis och majs.

Koka upp soppan igen och sänk sedan värmen till en sjud. Låt soppan puttra i ca 20 eller tills den tärnade potatisen är mjuk.

Rör ner den tärnade rökta kycklingen, kryddorna och grädden. Låt soppan puttra i ca 15 minuter till.

Servera varm.