Recept på rökt kyckling och fruktsallad på sidan
Prova vår läckra rökta kyckling i kombination med en uppfriskande fruktsalladstvist för en mättande och smakrik måltid.
Ingredients
4 benfria/skinnfria kycklingbröst
Gröna för presentation
Gnugga:
15 Ml (1 msk) currypulver
3 Ml (½ tsk) varje spiskummin, koriander och salt
Sallad:
250 Ml (1 c) finhackad rödlök
90 Ml (⅓ c) flingad kokosnöt
90 ml (⅓ c) gula russin
250 ml (1 c) kärnfria röda eller gröna druvor
125 Ml (½ c) majonnäs
125 ml (½ c) vanlig yoghurt
30 Ml (2 msk) flytande honung
8 Ml (½ msk) färsk citronsaft
22 Ml (1½ msk) currypulver
60 Ml (¼ c) skivad mandel
Preparation
Blanda ihop rub ingredienserna och gnid in i kycklingbrösten.
Täck över och ställ i kylen i minst två timmar.
Ta ut kycklingbrösten ur kylen och låt stå i ca 30 minuter.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).
Rök/tillaga kycklingbrösten med bisquetter med pecannötsmak tills de är färdiga i cirka 1 till 1-1/2 timme, se till att kontrollera med en kötttermometer.
Att tjäna:
Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg i en stor skål med lök, kokos och russin.
Blanda i en liten skål majonnäs, yoghurt, honung, citronsaft och currypulver.
Tillsätt dressingblandningen till kycklingen och ställ i kylen i minst en timme.
Precis innan servering tillsätt druvor och mandel i salladen. Servera på en bädd av grönt.