Smoked Chicken Recipe and Side Fruit Salad

Recept på rökt kyckling och fruktsallad på sidan



Prova vår läckra rökta kyckling i kombination med en uppfriskande fruktsalladstvist för en mättande och smakrik måltid.

Ingredients

4 benfria/skinnfria kycklingbröst

Gröna för presentation

Gnugga:

15 Ml (1 msk) currypulver

3 Ml (½ tsk) varje spiskummin, koriander och salt

Sallad:

250 Ml (1 c) finhackad rödlök

90 Ml (⅓ c) flingad kokosnöt

90 ml (⅓ c) gula russin

250 ml (1 c) kärnfria röda eller gröna druvor

125 Ml (½ c) majonnäs

125 ml (½ c) vanlig yoghurt

30 Ml (2 msk) flytande honung

8 Ml (½ msk) färsk citronsaft

22 Ml (1½ msk) currypulver

60 Ml (¼ c) skivad mandel

Preparation

Blanda ihop rub ingredienserna och gnid in i kycklingbrösten.

Täck över och ställ i kylen i minst två timmar.

Ta ut kycklingbrösten ur kylen och låt stå i ca 30 minuter.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).

Rök/tillaga kycklingbrösten med bisquetter med pecannötsmak tills de är färdiga i cirka 1 till 1-1/2 timme, se till att kontrollera med en kötttermometer.

Att tjäna:

Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg i en stor skål med lök, kokos och russin.

Blanda i en liten skål majonnäs, yoghurt, honung, citronsaft och currypulver.

Tillsätt dressingblandningen till kycklingen och ställ i kylen i minst en timme.

Precis innan servering tillsätt druvor och mandel i salladen. Servera på en bädd av grönt.