Rökt Kyckling och cheddar Quesadillarecept
Mycket mångsidig, du kan förbereda tortillaskal på flera sätt. Prova dem grillade, på en panini -press eller till och med på en enkel stekpanna. Perfekt att använda de rökt kycklingrester.
Ingredients
4 Stor mjöltortilla
2 koppar rökt kycklingkött - i tärningar
1 röd paprika - kärna ur och tärnad
6 salladslökar - skivade
2 koppar cheddarost
Preparation
Lägg de 4 mjuka tortillaskalen på en plåt.
Montera quesadillasna genom att lägga en fjärdedel av varje återstående ingrediens – kyckling, röd paprika, salladslök och cheddarost på hälften av varje tortillaskal. Vik varje tortillaskal över påläggen för att skapa en halvmåneform.
Grädda i 375ºF ugnen i cirka 10 minuter, eller tills tortillaskalet börjar bli brunt och knaprigt.
Andra matlagningsmetoder:
Det finns många andra sätt att laga quesadillas.
Stekpanna – på medelhög värme, lägg quesadillan på stekpannan och koka i några minuter. Vänd quesadillan och koka ytterligare några minuter.
Panini Press – Sätt paninipressen på medelhög värme. Lägg så många quesadillas som får plats i paninipressen. Stäng locket och koka i ca 5-7 minuter.
Grill – Sätt grillen på medelhög värme, ca 400-450ºF. Lägg quesadillasna på grillen och stek i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills paprikan och löken är mjuka och grillmärkena är synliga.