Smoked Chicken Quesadilla

Rökt Kyckling och cheddar Quesadillarecept



Mycket mångsidig, du kan förbereda tortillaskal på flera sätt. Prova dem grillade, på en panini -press eller till och med på en enkel stekpanna. Perfekt att använda de rökt kycklingrester.

Ingredients

4 Stor mjöltortilla

2 koppar rökt kycklingkött - i tärningar

1 röd paprika - kärna ur och tärnad

6 salladslökar - skivade

2 koppar cheddarost

Preparation

Lägg de 4 mjuka tortillaskalen på en plåt.

Montera quesadillasna genom att lägga en fjärdedel av varje återstående ingrediens – kyckling, röd paprika, salladslök och cheddarost på hälften av varje tortillaskal. Vik varje tortillaskal över påläggen för att skapa en halvmåneform.

Grädda i 375ºF ugnen i cirka 10 minuter, eller tills tortillaskalet börjar bli brunt och knaprigt.

Andra matlagningsmetoder:

Det finns många andra sätt att laga quesadillas.

Stekpanna – på medelhög värme, lägg quesadillan på stekpannan och koka i några minuter. Vänd quesadillan och koka ytterligare några minuter.

Panini Press – Sätt paninipressen på medelhög värme. Lägg så många quesadillas som får plats i paninipressen. Stäng locket och koka i ca 5-7 minuter.

Grill – Sätt grillen på medelhög värme, ca 400-450ºF. Lägg quesadillasna på grillen och stek i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills paprikan och löken är mjuka och grillmärkena är synliga.