Smoked Jalapeño Chicken Thighs Recipe

Rökt jalapeño Kycklinglår ReceptDetta rökt jalapeno kycklinglårrecept kombinerar rökt kyckling, bacon, jalapeno, skinka och ost. En välsmakande köttskär, kycklinglår är perfekta för rökaren. Du kan betrakta dessa buntar lite svåra att göra. Följ dock instruktionerna och all ansträngning kommer att betala sig.

Ingredients

16 baconskivor (ca 1 pund)

8 stora benfria kycklinglår utan skinn

Grovt salt och nymalen svartpeppar

8 msk dijonsenap

16 skivor av dillgurka

2 Jalapeño chili - tunt skivad i rundor

4 Uns cheddarost - riven

4 Uns skivad kokt skinka - skivad

Slaktarsnöre

Bradley Flavor Bisquettes - Mesquite

Preparation

På en skärbräda, gör ett kors av 2 bitar bacon; lägg ner den vinkelräta biten först. Placera ett kycklinglår med ben i korsningen mellan baconet, med skinnsidan nedåt. Krydda låret med salt och peppar, bred sedan ut med senap (ca 1 matsked). Placera 2 pickles i mitten av låret och toppa med jalapeños, ost och skinka.

För upp sidorna av kycklinglåret över påläggen för att göra en snygg bunt. Vänd försiktigt på bunten så att den ligger med skinnsidan uppåt (fortfarande placerad i korsningen mellan baconet). Ta upp ändarna av baconet (den vinkelräta biten först) för att linda låret. Skjut en 18-tums bit slaktsnöre under kycklingbunten, parallellt med kanten på din arbetsyta. Knyt snöret som om kycklingen vore ett paket (det är det!). Klipp de överflödiga ändarna av snöret med en sax.

Ställ in din Bradley Smoker och förvärm till 250°F. Jag gillar att röka kycklingen med mesquite.

Lägg kycklinglåren med skinnsidan uppåt på gallerna. Rök dem tills utsidan och baconet är brynt, osten smält och temperaturen i mitten når 165°F på en direktavläst termometer. Det tar cirka 1 till 1½ timme. Klipp av strängarna och ta bort dem innan servering.

Recept av: Steven Raichlen

Foto med tillstånd av Richard Dallett