Recept på rökt hela vaktel
Imponera på dina middagsgäster med vårt rökt hela vaktelrecept! Mjukt, saftigt vaktel är infunderat med rökig smak som resulterar i en maträtt som är både elegant och full av djärv, smakrik smak.
Ingredients
4 stora vaktel - kluvna vid bröstet
1 citron - i fjärdedelar
8 - 12 skivor bacon
Svartmalen peppar (nymalen helst).
Köksgarn (alias slaktgarn)
Tandpetare
Preparation
Börja med 4 snygga vaktel delade vid bröstet, kryddade med lite svartpeppar.
Medan rökaren förvärms till 220°F, placera en citronfjärdedel inuti varje brösthåla, vik och knyt med hushållssnöre.
Linda in bacon och fäst bacon med tandpetare. Placera i rökaren vid 220°F med någon form av rök!
Rök/koka i 3 timmar; röker på heltid.
Låt vila 15 minuter. Ta bort tandpetare, snöre och citron före servering.