Smoked Enchilada Skillet Recipe

Rökt Enchilada Stekrecept



Gör dig redo att njuta av de vattniga smakerna från dessa rökt kyckling enchilador. Mjukt strimlad kyckling kryddad med kosmos torr gnugga och glaserade med kosmos ribbenglasyr, insvept i varma tortillor och kvävas i grön enchiladasås och smält ost, dessa enchilador är en fiesta av läckerhet som gör att du vill ha mer med varje bit.

Ingredients

1½ koppar strimlad kyckling (kokt)

2 koppar grön enchiladasås

10 Majs- eller mjöltortillas

2½ koppar strimlad mexikansk Four Cheese-blandning

½ kopp tärnad rödlök

4 msk hackad koriander

Kosmos Dry Rub (Dirty Bird)

Kosmos Rib Glaze (Cherry Apple Habanero)

    Använd utrustning:

    P10 Bradley Smoker

    Bradley Smoker hopfällbart bord

    Bradley Smoker non-stick silikonmattor

    Bradley Smoker verktyg

    Thermoworks timestick trio

    Thermoworks thermapen en

    Bradley Smoker Inställning:

    Tillagningstid: 120 minuter

    Temperatur: 251 ºF (121,7 °C )

    Trä: Öl

    Röktid: 60 minuter

    Total tillagningstid: 160 minuter

    Preparation

    Ställ in din Bradley Smoker på de angivna inställningarna.

    Ställ upp kycklingbröstet på en skärbräda och krydda med Kosmos dry rub. Använd sedan Kosmos rib-glaze och belägg båda sidorna av kycklingen. Detta hjälper till att hålla kycklingen fuktig på insidan när den tillagas. Om du vill lägga en nypa mer av rubbet ovanpå glasyren kan du.

    Placera kycklingen inuti Bradley Smoker i cirka 120 minuter eller tills kycklingens innertemperatur når 165 ºF (73,9 °C ). Jag använder min Thermoworks Instant Read-termometer för att säkerställa att insidan av kycklingen är helt genomstekt. Ta ut kycklingen från rökaren och ställ åt sidan medan du förbereder.

    Använd en kniv eller grönsakshackare och skär rödlöken i små bitar. Hacka sedan kycklingbröstet i små bitar.

    Dags att värma upp tortillorna - Använd en våt trasa och placera tortillorna i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Detta kommer att hjälpa till att hålla tortillorna från att slita isär när du rullar dem.

    Bygga Enchiladas – använd den uppvärmda tortillan och lägg följande i tortillakycklingen, löken, osten och roteln. Rulla till en halvtät rulle och fyll järngrytan full med enchiladas.

    Täck enchiladorna med ost och enchiladasås. Om du har överbliven lök, rotel eller ost, lägg gärna ovanpå enchiladorna.

    Vrid upp Bradley Smoker-temperaturen till 320 ºF (160 °C ). Placera stekpannan i rökaren och koka i 20 minuter eller tills osten är helt genomsmält.

    Ta bort från rökaren och låt svalna i ca 5 minuter. Toppa med gräddfil, salsa och njut!

    Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa