Rökt Enchilada Stekrecept
Gör dig redo att njuta av de vattniga smakerna från dessa rökt kyckling enchilador. Mjukt strimlad kyckling kryddad med kosmos torr gnugga och glaserade med kosmos ribbenglasyr, insvept i varma tortillor och kvävas i grön enchiladasås och smält ost, dessa enchilador är en fiesta av läckerhet som gör att du vill ha mer med varje bit.
Ingredients
1½ koppar strimlad kyckling (kokt)
2 koppar grön enchiladasås
10 Majs- eller mjöltortillas
2½ koppar strimlad mexikansk Four Cheese-blandning
½ kopp tärnad rödlök
4 msk hackad koriander
Kosmos Dry Rub (Dirty Bird)
Kosmos Rib Glaze (Cherry Apple Habanero)
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställning:
Tillagningstid: 120 minuter
Temperatur: 251 ºF (121,7 °C )
Trä: Öl
Röktid: 60 minuter
Total tillagningstid: 160 minuter
Preparation
Ställ in din Bradley Smoker på de angivna inställningarna.
Ställ upp kycklingbröstet på en skärbräda och krydda med Kosmos dry rub. Använd sedan Kosmos rib-glaze och belägg båda sidorna av kycklingen. Detta hjälper till att hålla kycklingen fuktig på insidan när den tillagas. Om du vill lägga en nypa mer av rubbet ovanpå glasyren kan du.
Placera kycklingen inuti Bradley Smoker i cirka 120 minuter eller tills kycklingens innertemperatur når 165 ºF (73,9 °C ). Jag använder min Thermoworks Instant Read-termometer för att säkerställa att insidan av kycklingen är helt genomstekt. Ta ut kycklingen från rökaren och ställ åt sidan medan du förbereder.
Använd en kniv eller grönsakshackare och skär rödlöken i små bitar. Hacka sedan kycklingbröstet i små bitar.
Dags att värma upp tortillorna - Använd en våt trasa och placera tortillorna i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Detta kommer att hjälpa till att hålla tortillorna från att slita isär när du rullar dem.
Bygga Enchiladas – använd den uppvärmda tortillan och lägg följande i tortillakycklingen, löken, osten och roteln. Rulla till en halvtät rulle och fyll järngrytan full med enchiladas.
Täck enchiladorna med ost och enchiladasås. Om du har överbliven lök, rotel eller ost, lägg gärna ovanpå enchiladorna.
Vrid upp Bradley Smoker-temperaturen till 320 ºF (160 °C ). Placera stekpannan i rökaren och koka i 20 minuter eller tills osten är helt genomsmält.
Ta bort från rökaren och låt svalna i ca 5 minuter. Toppa med gräddfil, salsa och njut!
Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa