Rökt BBQ Kycklinglår Recept
Kycklinglår gör den perfekta kycklingen för rökaren: ben-in, hud-på. Dessa rökt BBQ -kycklinglår har en smörig saltlösning och en kryddig gnugga, rökt till perfektion med hickory trä.
Ingredients
12-14 Kycklinglår
1 kopp av din favorit BBQ-sås
½ pund smör
För saltlake:
4 koppar vatten
¼ kopp kosher salt
3 msk farinsocker
1 msk svartpeppar
För Rub:
¼ kopp kosher salt
⅓ kopp farinsocker
2 msk paprika
2 msk vitlökspulver
2 msk torkad persilja
1 msk svartpeppar
Bradley Flavor Bisquettes – Hickory
Preparation
Lös ihop ingredienserna till saltlaken.
Sänk kycklinglåren i saltlake och låt stå övertäckt i kylen över natten, eller minst 4 timmar.
Ta bort från saltlake, skölj och klappa torrt.
Blanda ihop ingredienserna för gnidning.
Belägg kycklingen jämnt i rub.
Förvärm rökaren till 225°F med Bradley Hickory Flavor Bisquettes.
Smält ½ lb smör och tillsätt resterande rub i en ugnsform av aluminium.
Lägg kycklingen i smörbadet och rök i 1½ timme.
Ta bort kycklingen från smörbadet.
Tröja med BBQ-sås och rök direkt på rökgallret (Bradley Magic Mats rekommenderas för att förhindra att det fastnar) i ytterligare 30-45 minuter eller tills en innertemperatur på 165°F har uppnåtts.
Servera varm med extra BBQ-sås.
Recept av: Lena Clayton