Smoked BBQ Chicken Thighs

Rökt BBQ Kycklinglår Recept



Kycklinglår gör den perfekta kycklingen för rökaren: ben-in, hud-på. Dessa rökt BBQ -kycklinglår har en smörig saltlösning och en kryddig gnugga, rökt till perfektion med hickory trä.

Ingredients

12-14 Kycklinglår

1 kopp av din favorit BBQ-sås

½ pund smör

För saltlake:

4 koppar vatten

¼ kopp kosher salt

3 msk farinsocker

1 msk svartpeppar

För Rub:

¼ kopp kosher salt

⅓ kopp farinsocker

2 msk paprika

2 msk vitlökspulver

2 msk torkad persilja

1 msk svartpeppar

Bradley Flavor Bisquettes – Hickory

Preparation

Lös ihop ingredienserna till saltlaken.

Sänk kycklinglåren i saltlake och låt stå övertäckt i kylen över natten, eller minst 4 timmar.

Ta bort från saltlake, skölj och klappa torrt.

Blanda ihop ingredienserna för gnidning.

Belägg kycklingen jämnt i rub.

Förvärm rökaren till 225°F med Bradley Hickory Flavor Bisquettes.

Smält ½ lb smör och tillsätt resterande rub i en ugnsform av aluminium.

Lägg kycklingen i smörbadet och rök i 1½ timme.

Ta bort kycklingen från smörbadet.

Tröja med BBQ-sås och rök direkt på rökgallret (Bradley Magic Mats rekommenderas för att förhindra att det fastnar) i ytterligare 30-45 minuter eller tills en innertemperatur på 165°F har uppnåtts.

Servera varm med extra BBQ-sås.

Recept av: Lena Clayton