Rökt Spelfågel Recept
Detta är ett rökt spelfågelrecept som jag har skapat för en fasan. Du kan dock använda andra spelfåglar som Chukkas, Partridge, Grouse och till och med en tämjad fågel. Var särskilt uppmärksam på saltlösningen här. Det är ett mycket viktigt steg för att hålla köttfuktighet.
Brine fågeln i minst 4 timmar, men desto mer, desto bättre. Upp till 12 timmar kommer att fungera bra.
Använd trä av preferenser, men du får bättre resultat med Alder, Cherry eller Mesquite Bisquettes.
Ingredients
1 hel fasan (med eller utan skinn)
Trä (Körsbär, Al eller Mesquite rekommenderas)
The Brine:
½ kopp inläggningssalt
6 koppar kallt vatten
¼ kopp farinsocker
3 msk lönnsirap
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk pickling krydda
2 msk honung
3 tsk sojasås
1 kopp kycklingbuljong
Preparation
I en glasskål eller Ziploc-påse, kombinera inläggningssalt, vatten, farinsocker, lönnsirap, vinäger och inläggningskrydda.
Tillsätt fasan och ställ i kylen i minst 4 timmar, vänd då och då.
Häll av och kassera saltlaken.
Låt fasanen torka på hushållspapper i 30 minuter.
I en liten skål kombinera honung och sojasås.
Starta gas- eller kolgrill på ena sidan och blötlägg flis i vatten.
Lägg flis på glödande kol och lägg pannan med kycklingbuljong över kolen.
Pensla fasan med honungssojablandning och lägg på grillen på sidan mitt emot glödande kol.
Täck över och håll temperaturen mellan 150 (65,6ºC) – 250 (121,1ºC) grader, öppna grillen så lite som möjligt. Rök fasan i 2-3 timmar, tillsätt mer chips under den sista timmen.
Fasanen kommer att vara redo att ätas från grillen.