Smoked chicken wings on a plate

Smoked Beer Brined Chicken Recipe



As you prepare your beer brine, just remember that this kind of brine penetrates chicken pieces quickly. So you won’t need much of it. You don’t need expensive beer. Any kind will protect chicken from drying while smoking.

Ingredients

10 till 15 skinn på, ben i kycklinglår och vingar

För saltlaken:

2 koppar bärnstensfärgad öl (cirka 1,5 burkar)

2 koppar vatten

3 msk kosher salt

3 msk socker

1 msk varm sås

För rubbet:

¼ kopp farinsocker

2 msk koshersalt

2 tsk paprika

1 tsk cayennepeppar

½ tsk svartpeppar

1 tsk granulerad eller torkad vitlök

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

Bradley Flavour Bisquettes – Alsmak

Preparation

Blanda ihop ingredienserna till saltlaken. Tillsätt ölen sist då det skummar upp lite.

Täck kycklingen med saltlake och ställ övertäckt i kylen över natten.

Ta bort kycklingen från saltlaken och skölj med kallt vatten.

Blanda ihop ingredienserna till rubbet.

Kasta kycklingbitarna jämnt i rub.

Placera vingar och lår direkt på rökstället.

Rök kycklingen vid 225°F med Alder Bisquettes.

Recept av: Lena Clayton