Smoked Chicken Bone Broth Recipe

Rökt Kycklingbenbuljong ReceptDu har rökt en fantastisk kyckling i din Bradley -rökare och det har åtnjutits av alla vid bordet ... men vad gör du med benen efter att de har valts rena? Varför inte göra den bästa rökt kycklingbenbuljong som pengar kan köpa?! Nu kör vi!

Ingredients

1 Kycklingkropp från en rökt kyckling eller annan stekt kyckling

1 lök – halverad

4 vitlöksklyftor

2 morötter – grovhacka

2 Stängselleri eller hjärta av en stjälk – grov hacka

Liten näve färsk koriander

2” bit ingefära – skalad

För att sjuda:

5 pepparkorn

½ tsk gurkmeja

2 lagerblad

Litet knippe färsk timjan

16 koppar kallt vatten

Salta och peppra (om du vill)

Preparation

Starta din Bradley Smoker till 300ºF (148,9ºC), med Apple eller Mesquite, och ställ in tiden på 1 timme och 20 min. Hacka grönsakerna och lägg den på ett galler. Använd nu lite folie, skapa en plan yta med en kant för att fånga upp eventuella juicer på ett annat galler och placera alla ben och bitar från din Bradley rökt kycklingkropp. Bred ut dem så att de alla kan få lite mer rök. Lägg i den förvärmda rökaren och låt gå tills tiden är ute.

När ingredienserna är redo att komma ut ur rökaren, dra dem och häll allt i en stor gryta. Fyll med det kalla vattnet och dina sjudande ingredienser. Låt sjuda lite men fortfarande bubblande på spisen och lägg på ett lock. Nu, här är nyckeln. Tid. Låt detta puttra i allt från 6 timmar till 24 timmar! Ju längre tid det går skapas en djupare smak och mer näringsämnen kan dras från benmärgen.

När du puttrat till önskad tid, stäng av spisen och låt kycklingbensbuljongen svalna något. När den har svalnat, använd en pastasil och överför fonden till en annan ren gryta. Kasta ut alla ingredienser som har silats. De har gjort sitt jobb. Nu, rengöringsdelen för buljongen. Håll tillbaka buljongen i en fin rörsil, fodrad med ostduk, för att fånga upp alla fina partiklar av örter och pepparkorn. Du kommer att sitta kvar med en vacker guldbensbuljong.

Tips för förvaring:

Förvaras i kylen i högst 5 dagar. Jag är säker på att du kommer att använda det i soppor och till och med dricka på morgonen.

Om du vill frysa den: häll 2 koppar buljong i en dubbellåsad fryspåse. Märk den och hur mycket som finns i den. Det hjälper att veta vad det är senare! Lägg en bakplåt platt och påsarna med buljong i frysen. De kommer att frysa platt och underlätta förvaring!

Du kan också göra den lagringsstabil genom att konservera fonden. Följ lämpliga hälsoriktlinjer, kan din lager i rena burkar och koka under den tid som anges.

Recept av: Cory Walby – lördagskvällens provkök