Asian Style Smoked Chicken Recipe

Asiatisk Rökt kyckling Recept



Om du letar efter ett asiatiskt stilrökt kycklingrecept kan du försöka använda denna saltlösning innan du röker. Jag använde en modifierad saltlösning/marinad för några kycklinglår. De kom ut ganska bra. Du kanske kan ersätta citronsaft med sherryvinäger. Om du blötlägger kycklingen pressar jag vanligtvis juicen av ½ en citron i en skål med vatten tillräckligt bara för att täcka kycklingen. Men mer citronsaft skulle inte skada. Att lägga till 1 eller 2 teskedar med 5 -stjärnigt krydda till detta recept är också en bra idé. Här är ett annat alternativ: Ibland kan du använda en enkel saltlösning med fjäderfä. När du mäter den erforderliga mängden vatten, tillsätt bara salt (de-jodat) tills ett ägg flyter. Tillsätt sedan lite Demerara -socker efter din smak. Vissa gillar en 50/50 mix, men det är en personlig smaksak. Jag använder vanligtvis varmt vatten, eftersom saltet och sockret kommer att lösa upp snabbare. Men se till att saltlösningen kyls ordentligt före användning.

Ingredients

6 Lb kycklinglår

16 oz äppeljuice

12 oz öl, platt (bra kvalitet)

¼ Kopp Mortons Kosher salt (2 uns)

¼ Kopp brunt socker

¼ Cup Chinesiska sojasås; eller annan typ av sojasås

¼ Cup sherryvinäger

2 tsk Worcestershiresås

4-6 vitlöksklyftor - hackade

Preparation

Kombinera alla ingredienser, utom kyckling, i en icke-reaktiv behållare.

Kyl i 1 till 2 timmar så att smakerna blandas.

Ta under tiden bort eventuellt överflödigt fett från kycklinglåren och skölj väl. (Valfritt, jag gillar att blötlägga kycklingen i en blandning av citronsaft och vatten i ca 10 minuter. Det verkar göra att kycklingen smakar fräschare.)

Torka av och lägg låren i en icke-reaktiv skål eller plastpåse. Häll marinaden över låren, kyl och marinera i 4-6 timmar.

Ta bort låren från marinaden och skölj lätt.

Ställ utan lock i kylen och låt lufttorka i 2-4 timmar innan du lagar mat/rökar.