Asiatisk Rökt kyckling Recept
Om du letar efter ett asiatiskt stilrökt kycklingrecept kan du försöka använda denna saltlösning innan du röker. Jag använde en modifierad saltlösning/marinad för några kycklinglår. De kom ut ganska bra. Du kanske kan ersätta citronsaft med sherryvinäger. Om du blötlägger kycklingen pressar jag vanligtvis juicen av ½ en citron i en skål med vatten tillräckligt bara för att täcka kycklingen. Men mer citronsaft skulle inte skada. Att lägga till 1 eller 2 teskedar med 5 -stjärnigt krydda till detta recept är också en bra idé. Här är ett annat alternativ: Ibland kan du använda en enkel saltlösning med fjäderfä. När du mäter den erforderliga mängden vatten, tillsätt bara salt (de-jodat) tills ett ägg flyter. Tillsätt sedan lite Demerara -socker efter din smak. Vissa gillar en 50/50 mix, men det är en personlig smaksak. Jag använder vanligtvis varmt vatten, eftersom saltet och sockret kommer att lösa upp snabbare. Men se till att saltlösningen kyls ordentligt före användning.
Ingredients
6 Lb kycklinglår
16 oz äppeljuice
12 oz öl, platt (bra kvalitet)
¼ Kopp Mortons Kosher salt (2 uns)
¼ Kopp brunt socker
¼ Cup Chinesiska sojasås; eller annan typ av sojasås
¼ Cup sherryvinäger
2 tsk Worcestershiresås
4-6 vitlöksklyftor - hackade
Preparation
Kombinera alla ingredienser, utom kyckling, i en icke-reaktiv behållare.
Kyl i 1 till 2 timmar så att smakerna blandas.
Ta under tiden bort eventuellt överflödigt fett från kycklinglåren och skölj väl. (Valfritt, jag gillar att blötlägga kycklingen i en blandning av citronsaft och vatten i ca 10 minuter. Det verkar göra att kycklingen smakar fräschare.)
Torka av och lägg låren i en icke-reaktiv skål eller plastpåse. Häll marinaden över låren, kyl och marinera i 4-6 timmar.
Ta bort låren från marinaden och skölj lätt.
Ställ utan lock i kylen och låt lufttorka i 2-4 timmar innan du lagar mat/rökar.