alt="smoked turkey"

Äpple saltad rökt Kalkon ReceptFantastisk! När det kom ut från rökaren började alla ta bilder av det! Smaken var fantastisk. Inte alltför söt som du kan förvänta dig. Huden var perfekt!

Ingredients

3 Quarts äppeljuice

1½ pund farinsocker

1 ½ Kopp kosher salt

4 apelsiner - i fjärdedelar

6 Uns färsk ingefära - tunt skivad

15 hela kryddnejlika

6 lagerblad

1 krossad vitlöksklyfta

14 pund kalkon

Vegetabilisk olja för att borsta kalkon

Preparation

Koka upp äppeljuice, farinsocker och salt i en stor kastrull över hög värme, rör om för att lösa upp sockret och saltet.

Koka i en minut, ta bort från värmen och skumma bort skummet. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. I en 5 gallon plasthink eller annan behållare (jag använder en kylare) som är tillräckligt stor för att lätt hålla kalkonen, kombinera 3 liter vatten, apelsiner, ingefära, kryddnejlika, lagerblad och vitlök. Tillsätt äppeljuiceblandningen och rör om.

Ta bort och kassera fettet från kalkonhålan. Reservera nacken och inälvorna för annan användning. Skölj kalkonen inifrån och ut, låt rinna av och sänk kalkonen i saltlaken. Om det behövs, toppa med en tung vikt för att vara säker på att den är helt nedsänkt. Kyl i 24 timmar.

Rök vid 230°F i ungefär 3-4 timmar tills låret registreras vid 180°F och bröstet är 165°F. Jag lade till äppelrök de första 90 minuterna.