Smoked jerk chicken recipe

Rökt fylld Kyckling Bröstrecept



Helt enkelt läckra! Detta är ett fantastiskt rökt kycklingbröst med en smak av rom. Den maträtt som kommer att vara bäst om den är förberedd i förväg för bästa smak men den är inte nödvändig. Ännu bättre om marinerad över natten.

Ingredients

1 tsk kryddpeppar

½ tsk muskotnöt

½ tsk kanel

½ tsk vitlökspulver

½ tsk mald ingefära

½ tsk mald svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

1 tsk salt

4 benfria kycklingbröst utan skinn

1 kopp färskost, uppmjukad

1 kopp riven mozzarellaost

½ kopp aprikossylt, delad

1 skotsk bonnetpeppar, fröad

2 msk rom

Bradley Flavor Bisquettes – Ek eller Whisky Ek

Preparation

Gör jerk kryddan rub genom att blanda ihop kryddpeppar, muskotnöt, kanel, vitlökspulver, ingefära, svartpeppar, cayennepeppar och salt tillsammans i en liten skål. Avsätta.

Håll kniven horisontellt, stick in den i den tjocka änden av varje kycklingbröst och skär till en djup ficka. Var noga med att inte tränga igenom den andra änden.

I en skål, blanda ihop färskost, mozzarellaost och ¼ kopp aprikossylt tills det är väl blandat.

Häll ostblandningen jämnt i fickorna på varje kycklingbröst.

Strö jerkkrydda över hela de fyllda kycklingbrösten och gnid försiktigt in kryddan i köttet.

Gör glasyren genom att blanda den återstående ¼ koppen aprikossylt, skotsk bonnetpeppar och rom tills den är slät. Avsätta.

Ställ in rökaren på 250ºF med valfria träbisquetter (lönn eller hickory fungerar också bra).

Placera kycklingbrösten på rökgallret och lägg gallret i Bradley rökaren. Rök kycklingen tills den når en innertemperatur på 165ºF, cirka 3 timmar.

Halvvägs under rökningen, pensla lite av glasyren på kycklingen. Pensla dem igen när kycklingen kommer ur rökaren.