Smoked Butterflied, Bacon Weave Chicken Recipe

Rökt fjäril, Baconväv kyckling ReceptFjäril av hela organisk kyckling, avslappnad, täckt med vävda baconremsor. Rök sedan det på en rist i en fatrökare.

Ingredients

1-4 kg ekologisk kyckling

1 Lb av din favoritsmak bacon

Salt

Peppar

Smör

Preparation

Lägg kycklingen på en stor skärbräda eller bakplåt. (Kom ihåg att tvätta alla redskap och skärbrädor före återanvändning). Tvätta och skölj kycklingen. Låt rinna av och torka med hushållspapper.

Lägg ner bröstet på brickan eller skärbrädan. Använd en fjäderfäsax eller en tung kniv (tandad fungerar bra här) och skär genom revbenen och höftlederna längs ryggraden genom vingarna, på båda sidor. Ta bort ryggraden och spara eventuella rester till lager. (Placera rester i en stor påse i frysen för ett senare datum.)

Skär lätt bröstskölden längs dess längd och tryck sedan kycklingen platt, så att bröstplattan bryts. Salta och peppra hålrummet, vänd och gnugga in toppen av kycklingen med mjukt smör. Salt och peppar. Montera sedan vävt råbacon ovanpå för att täcka. Det finns många webbplatser du kan besöka för att få instruktioner.

Placera skinnsidan (baconsidan) uppåt på en grill och riv över medelhög eld i en rökare. (Rekommendera temperatur inte mycket lägre än 250ºF (121°C) för att tillaga baconet.) Täck över och rök tills baconet är knaprigt och mörkt och kycklingens innertemperatur är 180 graderºF (82°C).

Ta bort, tälta med folie, vila 30 minuter och skär.