Smoked Bacon Wrapped Chicken Breast Recipe

Rökt Baconlindad kyckling BröstreceptDetta läckra recept är perfekt för baconälskare! Saftig kycklingbröst fylld med skinka och ost, sedan insvept i bacon och rökt i 2,5-2,75 timmar med ditt favorit trä, vilket skapar en perfekt balans mellan smaker som gör att du vill ha mer.

Ingredients

1 skinn- och benfritt kycklingbröst

10 skivor bacon

4 skivor smörgåsskinka med låg salthalt

4 skivor provoloneost

Preparation

Skär kycklingbröstet i 4 skivor. Det skulle vara 4 skivor per helt kycklingbröst. (2 skivor per halva bröstet.)

Banka kycklingskivorna i tunnare bitar

Ta nu 4 skivor bacon och lägg dem sida vid sida

Ta en femte bit bacon och lägg den över de fyra remsorna i mitten

Därefter är det bara att lägga grejerna ovanpå baconet. Detta är den ordning i vilken allt är lager: en skiva kyckling, en skiva skinka, en skiva ost, en skiva kyckling, en skiva skinka och en skiva ost.

Rulla ihop din kyckling, skinka och ost så gott du kan. Jag vet att det kommer att se ut som att det inte kommer att rullas upp korrekt, men det rullar upp tillräckligt bra.

Bind ihop rullen med hjälp av de 4 bitarna bacon och tandpetare. När det är gjort, ta tvärbiten av bacon och dra upp den och över båda ändarna av rullen och tandpetare den också.

Rökning:

Värm Bradley i minst 30 minuter.

Ställ in värmereglaget ¾ vägen till höger.

Använd 4 puckar av ditt favoritved (jag använde lönn den här gången) och rök cirka 2½ till 2¾ timmar. Då ska den rökas/kokas. Vi har provat 8, sedan 6 och sedan 3 puckar värda rök. Vi tror att 4 puckar skulle vara rätt mängd som skulle ge dig en bra balans av smaker, utan att överdriva resten av föremålen.