Kallresad Andbröst Recept
För att förbereda detta kalla rökt ankabröstrecept bör du ta bort huden och benen från ankabrösten. Om du bara ska röka det i en timme eller två, kanske du inte behöver bota det. En enkel grundläggande salt saltlösning fungerar. Om du kommer till kall rök under en längre tid, för anka eller något fjäderfä, kan du ha det bättre med en saltlösning (pickle) än att använda torrt botemetod. Jag börjar i allmänhet med ett grundläggande saltlösning och lägger till olika smaker. Om du behöver mindre kan du halvt eller kvartalet receptet.
Ingredients
12 ankbröst
Grundläggande saltlösning:
1 gal vatten
12 oz betsalt (eller 1,5 koppar Morton koshersalt)
½ Kopp socker (eller lönnsirap eller farinsocker)
⅕ Oz InstaCure #1 (cirka 8 teskedar)
En gallon räcker för att bota cirka 12 ankbröst.
Preparation
Tillsätt alla ingredienser utom InstaCure i en icke-reaktiv gryta (rostfritt stål eller porslinsfodrad) med en liter vatten.
Koka upp vattnet, sänk värmen, låt sjuda och rör om tills alla ingredienser är lösta.
Ta bort från värmen och tillsätt 3 liter kallt vatten till blandningen och tillsätt InstaCure, rör om tills det är helt upplöst.
Häll i en icke-reaktiv behållare (rostfritt stål, plast eller glas) som är tillräckligt stor för att hålla saltlaken plus ankbröstet.
Placera inte ankan i saltlaken just nu.
Kyl och kyl saltlösningen tills saltlösningen är 38°F – 40°F. Du kan använda is istället för kallt vatten. Ett pund is är lika med en pint vatten.
När saltlaken har svalnat, placera bröstet i saltlaken och se till att alla är helt nedsänkta.
Du kan behöva använda en tallrik ovanpå dem för att hålla dem under vatten.
Härdningstider beräknas i allmänhet efter tjockleken på köttbiten. För ankbröst bör du bota i 8-12 timmar.
Efter att ha tagit bort bröstet från saltlaken, skölj varje bröst under kallt vatten.
Lägg dem på ett galler och lufttorka utan lock i kylskåp i 8-12 timmar, eller tills de blir klibbiga vid beröring.
Om du kallröker, håll rökaren under 90°F. Jag skulle inte applicera mer än 4-6 bisquetter.