Plum Glazed Smoked Duck Breasts Recipe

Plommonglasad rökt Andbröst ReceptImponera din familj och vänner med detta plommonglasade rökt anka bröstrecept. Du kunde inte få en bättre smakande anka bröst på de bästa restaurangerna i världen. Den asiatiska inspirerade plommonsåsen ger den rostade ankan en stor knaprig yta och ger en söt smak. Basta ankan under den sista timme av rökning, eller de senaste 30 minuterna av grillningen. Kom ihåg att det bästa du kan göra är att sakta mat.

De flesta gillar Duck Medium sällsynta, men om du föredrar det väl gjort, ta dem ut när den inre temperaturen når 170 grader. Jag låter den inre temperaturen komma till 170 grader och det var den saftigaste ankan jag någonsin har ätit.

Ingredients

För saltlaken:

En liter äppeljuice eller cider

¼ Kopp kosher salt, eller 3 msk konservsalt

1 lagerblad - krossad

1 vitlöksklyfta - krossad

½ Tsk pepparkorn - knäckt

För glasyren:

½ Kopp plommongelé

4 handskar vitlök

1 msk färsk ingefära

1 Msk Soja sås

1 Msk färskmalen svartpeppar

Preparation

Ta bort ben och skinn från ankbrösthalvorna. Skölj väl.

Blanda ingredienserna till saltlake och se till att saltet är helt upplöst. Detta kommer att räcka med saltlake för upp till 1 och ½ pund av ankbrösthalvor. Blötlägg ankan i saltlaken i minst två timmar och över natten om möjligt (max 12 timmar).

Efter saltningen sköljer du ankan snabbt och torkar sedan med hushållspapper. Om du vill, täck varje brösthalva med smält baconfett. Jag väljer att inte göra detta men det skulle vara extra gott om du gjorde det.

Placera ankbrösten i din Bradley vid 225ºF i cirka två timmar, beroende på storleken på bröstsektionerna. Jag använde en blandning av Al- och Pecanbisquettes.