Herb Smoked Chicken

Ört rökt Kyckling Recept



Basil, oregano, persilja, timjan och rosmarin ger en speciell smak till denna örtrökt kyckling. Smör hjälper till att hålla kycklingen fuktig när du röker. Bättre resultat om du använder vår premiumjägare's Blend Bisquettes.

Ingredients

4 Kycklinglår, med ben, skinn-på

För saltlake:

3½ L (cirka 1 gallon) vatten

½ kopp kosher salt

½ kopp farinsocker

För örtsammansatt smör:

¾ kopp smör, i rumstemperatur

Saft och skal av en citron

¼ kopp färska hackade örter (vi använde basilika, oregano, persilja, timjan och rosmarin; ha kul med det och blanda ihop det!)

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 vitlöksklyftor, hackade

Bradley Flavor Bisquettes – Premium Hunter's Blend Bisquettes

Preparation

Lös upp ingredienserna till saltlake.

Laga kyckling över natten.

Ta bort kycklingen från saltlaken, skölj och torka.

Förvärm rökaren till 275-300°F med Premium Hunter's Blend Bisquettes.

Lägg kycklingen på ett galler i en långpanna eller ugnsform i aluminium och lägg sedan in i rökaren.

Blanda ihop ingredienserna till örtsmör.

Pensla kycklingen med smör då och då.

Rök i 2-3 timmar eller tills en innertemperatur på 165°F uppnås.

Ta bort från rökaren och pensla med resterande smör.

Recept av: Lena Clayton