Orientalisk nudelsoppa med het Rökt anka Bröst
Lite går långt. Bara en rökt ankabröst är tillräckligt för att göra denna sensationella orientaliska nudelsoppa för 4.
Ingredients
Bota :
2 ankbröst
30 g havssalt
30g mjukt farinsocker
(till 4 personer)
12 torkade shitake-svampar
1 röd finger chili
2 vitlöksklyftor
2,5 cm färsk ingefära
en halv liten savojkål
6 vårlökar
1 msk sesamolja
1 tsk salt
2 msk lätt sojasås
1 msk Mirin
1 stjärnanis
1 paket färska fina äggnudlar
Preparation
Varmrökning ankbröst är en bris med Bradley Smoker.
Bröst kommer vanligtvis i par så rök minst ett par och ha mycket kvar för tunna skivor och äta kallt.
För 2 ankbröst du kommer att behöva bota 30 g havssalt mixad med 30g mjukt farinsocker - gnugga köttsidan särskilt och lätt över skinnet, slå in i matfilm och låt stå i en timme.
Packa upp och skölj väl och torka sedan helt torrt med hushållspapper.
Förvärm Bradley-skåpet till 100°C /225°F och lägg till körsbärsträbisketter i högen.
Placera de torra brösten på ett Bradley-galler och ha en droppbricka under den i skåpet.
Varm rök i 2 timmar, ta sedan bort, slå in i folie och låt stå medan du gör soppan.
Förbered först dina grönsaker.
Generöst täcka 12 torkade shitake-svampar i kokande vatten och låt stå i en timme; fin skiva 1 röd finger chili; skala och skiva fint 2 vitlöksklyftor; skala och strimla 2,5 cm färsk ingefära; skiva en halv liten savojkål i 1 cm remsor (kasta kärnan av kålen); tvätta och trimma 6 vårlökar och skiva diagonalt i 1 cm bitar.
När shitaken är blötlagd, ta bort dem och skiva.
Spara vätskan.
Med hjälp av kokande vatten blir shitakefonden och en kycklingbuljong av god kvalitet 1 liter fond.
Lägg nu till 1 msk sesamolja till en stor wok och fräs chili, ingefära och vitlök i 1 minut.
Häll i fond tillsammans med 1 tsk salt; 2 msk lätt sojasås; 1 msk Mirin eller risvin; och 1 stjärnanis.
Låt detta sjuda och tillsätt den skivade kålen och shitake-svampen, koka i ytterligare 3 minuter. 1 paket färska fina äggnudlar och a tunt skivat rökt ankbröst.
Ta av från värmen efter 2 minuter och strö över skivad vårlök.
Fördela mellan 4 djupa, uppvärmda skålar och servera genast.
Körsbär
Trä
Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.
Shop Now