Kryddad Berbere rökt Kycklingvingar Recept
Berbere eller (Bir-Beri) är en traditionell etiopisk kryddblandning, som har lika många variationer som det finns kockar. Den innehåller vanligtvis paprika, vitlök, ingefära och salt, men kryddnejlikor och bockreek är också vanliga. Det används för kött som bakas länge, vilket innebär att det också fungerar bra med den låga och långsamma stilen med rökkött. Servera dessa vingar med en liten pressning av citron eller lime i slutet för att lägga till en lätt citrus touch.
Ingredients
2-3 kg kycklingvingar
För Rub:
1 ½ msk koshersalt
¼ kopp farinsocker
1 tsk berbere
2 tsk paprika
¼ tsk svartpeppar
¼ tsk cayennepeppar
Bradley Smoker Hickory Bisquettes
Preparation
Blanda ihop ingredienserna till rubbet.
Kasta kycklingvingarna i rub och belägg vingarna jämnt.
Lägg vingar i en ugnsform av aluminium.
Rök vingar vid 225°F med hickory bisquettes, eller tills en innertemperatur på 165°F uppnås (ungefär 1 timme).
Servera omedelbart eller sätt i förvärmd ugn (400°F) i några minuter för att göra utsidan knaprig.