Hur man gör rökt Kalkon
Letar du efter den perfekta rökt kalkon till nästa Thanksgiving? Vi har täckt dig!
Ingredients
Kalkon:
12 till 16 lb färsk eller fryst kalkon
2 msk rapsolja
För saltlaken:
½ kopp worcestershiresås
⅓ kopp farinsocker
1 kopp kosher salt
2 msk rökt paprika
1 msk vitlökssalt
1 msk svartpeppar
1 msk lökpulver
1 tsk krossad rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk peppar
Preparation
Se till att kalkonen är tinad och ta bort inälvorna. Ta en 5-liters hink och tillsätt 3 liter vatten till den.
Tillsätt alla ingredienserna till saltlake och blanda allt tills det är upplöst.
Placera kalkonen i hinken, brösta ner, se till att den är helt täckt av saltlaken.
Täck hinken och ta den till ditt kylskåp. Låt den sitta där över natten.
Ta bort kalkonen från hinken och torka den. Ta rapsoljan och gnugga den utanför hela kalkonen. Lägg kalkonen på ett galler med bröstsidan uppåt.
Ställ in din rökares temperatur till 225°F (105°C) och förvärm den.
Placera din kalkon i rökaren med hjälp av pekannötsbisquetter.
Koka och rök kalkonen i 3 till 4 timmar, och efter det ställer du in rökaren på maxtemperaturen 320°F (160°C) och väntar tills den når innertemperaturen på 165°F (74°C). Rök är valfritt för denna del, kom bara ihåg att ju längre du har rök igång, desto starkare blir smaken – för mig räcker vanligtvis de första 4 timmarna rök.
Ta bort den från rökaren och låt den stå i 30 minuter innan servering.