alt=" Smoked Turkey"

Semester rökt Turkiet med rökt smör Injektionsrecept



Den här semestern, ta din kalkon till nästa nivå genom att lägga till en rökig twist! Lär dig mer om hur du kan använda din Bradley -rökare för att tillföra din kalkon med en läcker smak som säkert kommer att imponera på dina semestergäster.

Ingredients

1 stor hink (stor nog att rymma en kalkon på 12-15 pund)

1 Bradley Rökställ

1 termometersond

1 metallskål eller behållare

1 injektionsspruta

1 Tråckelborste amarillo chili kanel rub

1 Tbsp nymalen svartpeppar

1 Tsp mald kanel

2 Tbsp amarillo chilipulver (Obs: Om du inte hittar detta kan du ersätta med din favorit chili)

2 Tbsp kosher salt rökt kalkon

2 liter kallt vatten

1 Quart kokande vatten

1 kopp salt

2 koppar + ½ kopp Jim Beam bourbon

1 Tbsp hela svartpepparkorn

1 kopp lönnsirap

1 Quart äppelcider

3-4 kvistar färsk salvia

1 färsk kalkon (ca 12-15 pund). Obs: Om du använder en fryst kalkon måste du tina den innan saltlaken.

¼ kopp amarillo chili kanel rub (recept ovan)

1 pund smör, fryst

Preparation

I en skål, kombinera nymald svartpeppar, kanel, chilipulver och koshersalt. Avsätta. Gör ½ kopp.

The Brine:

Häll det kalla vattnet i en stor hink. Häll saltet i det kokande vattnet och rör om så att det löser sig. När saltet har löst sig, häll kokande saltvatten i hinken med kallt vatten.

Tillsätt 2 koppar Jim Beam bourbon, svartpepparkorn, lönnsirap, äppelcider och färsk salvia. Rör om och ställ åt sidan.

Ta bort halsen och inälvorna från insidan av kalkonen (om det behövs). Skölj kalkonen, halsen och inälvorna under kallt rinnande vatten och torka torrt med hushållspapper. Lägg kalkonen, halsen och inälvorna i en hink med vatten och se till att kalkonen är helt nedsänkt. Du kan behöva väga kalkonen för att hålla den under vatten.

Täck och kyl i 24 timmar eller upp till 36 timmar för en mycket större kalkon. Ta bort kalkonen, halsen och inälvorna från saltlaken och kassera överbliven saltlake. Skölj under kallt vatten och torka torrt med hushållspapper. Återgå till kylen och låt lufttorka, oinpackad, i 2-3 timmar.

Dags att röka:

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och ställ in rökarens temperatur till 230ºF. Gnid in kalkonen, inifrån och ut, med Amarillo Chili Cinnamon Rub.

Lägg kalkon, hals och inälvor på gallret och lägg i en rökare. Sätt in termometersond i den tjockaste delen av kalkonlåret, se till att inte röra benet, och ställ in en innertemperatur på 180ºF.

Rök kalkon i cirka 5-6 timmar. När kalkonen är i rökaren, ta fryst smör och placera det i en metallskål eller -behållare. Lägg i rökaren, låt röka och smälta helt. Ja vi röker smör!

Tips: Använd fryst smör så att det inte smälter så snabbt och det låter röken tränga in i smöret, ett lager i taget, vilket ger dig ett sött rökigt smör.

Ta bort kalkon och smält rökt smör från rökaren. Lägg till ½ kopp Jim Beam Bourbon till smöret och lägg tillbaka smörblandningen till rökaren, rök i cirka 5-10 minuter

Ta bort smöret från rökaren igen och, med hjälp av en injektionsspruta, sug upp all saft som har samlats i kalkonens hålighet och tillsätt den till smörblandningen. Blanda väl. Använd sedan injektionssprutan och injicera kalkonen med smörblandningen på en mängd olika ställen. Lämna tillbaka kalkonen till rökaren.

Obs: Jag föreslår 3-4 injektioner per bröst och lår. Fortsätt att röka kalkon tills den når en innertemperatur på 180ºF.

Ta bort kalkonen från rökaren och, med hjälp av en tråcklingsborste, pensla kalkonen med eventuella juicer som har samlats i håligheten, tillsammans med den extra smörblandningen. Låt kalkonen vila i cirka 10-20 minuter, täckt löst med en bit aluminiumfolie.

Skär och servera. Hugg in!

Recept av: Ted Reader