Hickory Smoked Wings Buffalo-Style

Hickory rökt Vingar BuffelstilSkäm bort sig till de lockande smakerna från kocken Ted Reader's Smoked Chipotle Chicken Wings. Injicerade med en öl- och chipotle varm såsblandning är dessa jumbo vingar kryddade till perfektion, rökt låg och långsam, sedan kastas i en vattnig kombination av chipotle varm sås, BBQ -sås, smält smör, smulad blå ost, selleri och grön lök för En verkligt oförglömlig kulinarisk upplevelse.

Ingredients

2 st Bradley rökställ

1 flaska öl

½ kopp chipotle chili varm sås

4-5 lbs hela jumbo kycklingvingar (3 stycken winglet, drummette och spets fäst), cirka 30 stycken

6 msk Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda

1 injektionsspruta

½ kopp chipotle chili varm sås

¼ kopp Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce

2-3 knoppar smör

½ – 1 kopp smulad ädelost

1 stjälk selleri, finhackad

2 salladslökar, fint hackade

Preparation

Röktemperatur: 220°F

Öppna en burk eller flaska av din favoritöl och häll upp den i ett stort glas. Rör om med en sked för att ta bort några av bubblorna. Tips: Ju mindre kolsyra desto lättare är det att injicera öl i kött.

Häll i ½ kopp chipotle chili varm sås; Jag gillar märket Tabasco bäst. Rör om och ställ åt sidan.

Lägg kycklingvingarna i en stor skål. Krydda med Bone Dust™ BBQ-krydda, blanda till en jämn päls.

Ta injektionssprutan och sug upp tillräckligt med öl/chipotle varmsåsblandning för att fylla sprutan. Injicera en liten spruta i varje kycklingvinge, fyll sprutan efter behov, tills alla vingar har injicerats. Lägg i ett jämnt lager på 2 rökställ.

Förvärm rökaren enligt tillverkarens instruktioner, ställ in temperaturen för rökning till 220°F, använd hickory bisquettes för att skapa röksmaken.

Lägg i rökaren. Sätt in termometersonden i mitten av en stor vinge. Stäng luckan och ställ in den invändiga temperaturen på 160-170°F, helt genomstekt. Detta bör ta ungefär 1½ – 2 timmar, längre om du vill att de ska bli krispigare.

Medan vingarna ryker, tvätta och torka den stora skålen. Avsätta.

När vingarna är färdigkokta, fuktiga, saftiga och möra, lägg dem i den stora rengjorda skålen. Ringla vingar med chipotle chili hot sauce, BBQ-sås, smör, ädelost, selleri och salladslök. Rör om väl för att blanda ihop allt och smöret smälter och ädelosten smälter.

Servera omedelbart.

Recept av kocken Ted Reader