Hickory rökt Vingar Buffelstil
Skäm bort sig till de lockande smakerna från kocken Ted Reader's Smoked Chipotle Chicken Wings. Injicerade med en öl- och chipotle varm såsblandning är dessa jumbo vingar kryddade till perfektion, rökt låg och långsam, sedan kastas i en vattnig kombination av chipotle varm sås, BBQ -sås, smält smör, smulad blå ost, selleri och grön lök för En verkligt oförglömlig kulinarisk upplevelse.
Ingredients
2 st Bradley rökställ
1 flaska öl
½ kopp chipotle chili varm sås
4-5 lbs hela jumbo kycklingvingar (3 stycken winglet, drummette och spets fäst), cirka 30 stycken
6 msk Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda
1 injektionsspruta
½ kopp chipotle chili varm sås
¼ kopp Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce
2-3 knoppar smör
½ – 1 kopp smulad ädelost
1 stjälk selleri, finhackad
2 salladslökar, fint hackade
Preparation
Röktemperatur: 220°F
Öppna en burk eller flaska av din favoritöl och häll upp den i ett stort glas. Rör om med en sked för att ta bort några av bubblorna. Tips: Ju mindre kolsyra desto lättare är det att injicera öl i kött.
Häll i ½ kopp chipotle chili varm sås; Jag gillar märket Tabasco bäst. Rör om och ställ åt sidan.
Lägg kycklingvingarna i en stor skål. Krydda med Bone Dust™ BBQ-krydda, blanda till en jämn päls.
Ta injektionssprutan och sug upp tillräckligt med öl/chipotle varmsåsblandning för att fylla sprutan. Injicera en liten spruta i varje kycklingvinge, fyll sprutan efter behov, tills alla vingar har injicerats. Lägg i ett jämnt lager på 2 rökställ.
Förvärm rökaren enligt tillverkarens instruktioner, ställ in temperaturen för rökning till 220°F, använd hickory bisquettes för att skapa röksmaken.
Lägg i rökaren. Sätt in termometersonden i mitten av en stor vinge. Stäng luckan och ställ in den invändiga temperaturen på 160-170°F, helt genomstekt. Detta bör ta ungefär 1½ – 2 timmar, längre om du vill att de ska bli krispigare.
Medan vingarna ryker, tvätta och torka den stora skålen. Avsätta.
När vingarna är färdigkokta, fuktiga, saftiga och möra, lägg dem i den stora rengjorda skålen. Ringla vingar med chipotle chili hot sauce, BBQ-sås, smör, ädelost, selleri och salladslök. Rör om väl för att blanda ihop allt och smöret smälter och ädelosten smälter.
Servera omedelbart.
Recept av kocken Ted Reader