Hickory rökta vingar i buffelstil
Det är den tiden på månaden när vi släpper Bradley Smoker Recept Series. Denna månad visar Ted oss hur man röker Hickory rökt vingar (buffelstil). Det ser läckert ut som du kan se från videon nedan! Tack till vår underbara kock Ted -läsare för videon!
Njut av!
Ingredients
2 st Bradley rökställ
1 flaska öl
1/2 kopp Chipotle chili varm sås
4-5 lbs hela jumbo kycklingvingar (3 stycken winglet, drummette och spets fäst), cirka 30 stycken
6 msk Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda
1 injektionsspruta
1/2 kopp Chipotle chill het sås
1/4 kopp Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce
2-3 knoppar smör
1/2 – 1 dl smulad ädelost
1 stjälk selleri, finhackad
2 salladslökar, fint hackade
Preparation
Tillagningssteg:
Öppna en burk eller flaska av din favoritöl och häll upp den i ett stort glas. Rör om med en sked för att ta bort några av bubblorna. Tips: Ju mindre kolsyra desto lättare är det att injicera öl i kött.
Häll i 1/2 kopp chipotle chili varm sås; Jag gillar märket Tabasco bäst. Rör om och ställ åt sidan.
Lägg kycklingvingarna i en stor skål. Krydda med Bone Dust™ BBQ-krydda och blanda till en jämn päls.
Ta injektionssprutan och sug upp tillräckligt med öl/chipotle varmsåsblandning för att fylla sprutan. Injicera en liten spruta i varje kycklingvinge, fyll sprutan efter behov, tills alla vingar har injicerats. Lägg i ett jämnt lager på 2 rökställ.
Nu börjar det roliga:
Förvärm rökaren enligt tillverkarens instruktioner, ställ in temperaturen för rökning till 220°F, använd Hickory Bisquettes för att skapa röksmaken.
Lägg i rökare. Sätt sedan in termometersonden i mitten av en stor vinge. Stäng luckan och ställ in innertemperaturen på 160-170°F, tills den är helt genomstekt.
Detta bör ta cirka 1 1/2 – 2 timmar, eller längre om du vill att de ska bli krispigare.
Medan vingarna ryker, tvätta och torka den stora skålen. Avsätta.
När vingarna är färdigkokta, fuktiga, saftiga och möra, lägg dem i den stora rengjorda skålen. Ringla vingar med chipotle chili hot sauce, BBQ-sås, smör, ädelost, selleri och salladslök. Rör om väl för att blanda ihop allt och smöret smälter och ädelosten smälter.
Servera omedelbart.