Double Smoked Duck Breast Recipe

Dubbelrökt ankbröst receptJag har haft min Bradley Smoker i 4+ år nu. Eftersom jag har rökt ett brett utbud av varor från ost, smör, salt och ägg och enstaka grönsaker till en mängd olika fisk, skaldjur och kött, tänkte jag att det inte längre kunde överraska mig.

Vad fel jag hade!

Duck har varit på min lista över saker att göra ett tag. Efter att ha gjort lite research (tidigare inlägg här på forumet, Keith Erlandson; Hemrökning och härdning) fick jag några råd från ett kommersiellt rökeri som producerar härliga rökta ankbröst. Deras förslag var att anka tjänar på att först bli kallrökt sedan varmrökt.

Ingredients

Ankbröst

80° saltlake (Du hittar formeln för 80° saltlake längst ner i dokumentet i följande länk: Matförgiftning och livsmedelshygien del 2. För US gallon använd 2,22 pund salt – du kan avrunda till 2,25 pund)

Preparation

Kryssa ankbröstskinnet, ungefär en halv tum från varandra. Se till att du inte skär i köttet.

Pricka försiktigt köttsidan några gånger med en gaffel för att underlätta saltningen.

Salta ankbrösten i 80° saltlake i 2 - 3 timmar. Ju större bröst desto längre saltlakeperiod. (Socker och kryddor är valfritt, jag använde inget.)

Ta ut, skölj väl i vatten och torka sedan med hushållspapper.

Låt stå över natten på galler för att torka ut, minst 12 timmar. (Jag satte min i kylen på den "varmaste" inställningen.)

Kallrökning:

Ställ in BS för kallrökning med ventilen 90 % öppen och lägg ankbröstfiléer i rökaren:

Kallrök i 4 timmar (+/- beroende på smak) med valfri puck. Jag använde ek.

Varmrökning:

Ta ankan ur rökaren och ställ in BS för varmrökning. För varmrökning, låt ventilen vara 90 % öppen och höj skåpets temperatur till 210°F.

När du ställer in rökaren för varm rök, se till att "V"-pannan är korrekt placerad. Placera köttet försiktigt för att säkerställa att den betydande mängden fett som rinner av kanaliseras korrekt i vattenskålen. Ankfett är mycket brandfarligt!!!

Medan skåpet förvärms, gnid lätt lite havssalt och svartpeppar på skinnsidan av ankbrösten. (Valfritt, du kan använda andra kryddor)

Varmrök ankbrösten med skinnsidan uppåt i 1 timme och 30 minuter (+/- beroende på smak) med ditt val av puckar. (Jag använde ek)

Efter att ha applicerat röken, fortsätt att laga mat. Jag tillagade dem till en innertemperatur på 160°F även om USDA rekommenderar 165°F. Jag var glad över att skära ner det lite eftersom jag visste källan till mina bröst och hur de hade hanterat dem.

Finputsning:

Värm upp en metallpanna på hällen (spis eller spis) till medelhög värme.

Stek ankbrösten i pannan med skinnsidan nedåt i 2 - 3 minuter. Cirka 20 ml fett lossnade per filé, så kassera överflödigt fett mellan batcherna.

Använd kökshandduk (pappershandduk) för att torka brösten för att absorbera överflödigt fett. Använd ett fast men försiktigt tryck. När den svalnat lite, slå in i plastfolie (plastfolie) och ställ i kylen i 24 timmar.

Den främsta anledningen till att slå in och kyla i 24 timmar är personliga preferenser. Som IMHO tror jag att de flesta rökta livsmedel tjänar på att åldras ett tag för att låta den fulla smaken utvecklas. Att slå in tätt hjälper inte bara detta utan stoppar allt annat i kylen som smakar av rök. (inget fel med det hör jag dig säga!)

Det bästa exemplet är kanske ost, som behöver upp till en vecka för att mogna. Men jag tycker att bacon är ett annat bra exempel. I andra fall är fördelen minimal, men jag brukar göra det som en vanesak.

Jag märkte också i boken jag hänvisade till, författaren föreslår att man inte äter någon rökt produkt förrän den har mognat i minst 24 timmar.


Skiva ankbröstet i tunna skivor och vakuumförslut.