De Perfekt rökt anka Bröstrecept
Hemligheten med att göra detta perfekta rökt anka bröstrecept ligger i marinaden. Äppeljuice är garantin för att köttet blir saftigt och mjukt. Tjäna det på egen hand. Eller prova att göra en smörgås, sallad, wrap eller servera på pasta.
Ingredients
2 benfria ankbröst
2 koppar äppeljuice
1 msk grovt koshersalt
1 msk vitt socker
1 msk sojasås
½ tsk paprika
½ tsk vitlökspulver
½ tsk torkad basilika
½ tsk nymalen svartpeppar
Preparation
Blanda samman saften med allt salt, socker och kryddor tills saltet och sockret är upplöst.
Lägg ankan i ett fat och häll i saltlaken. Vänd ankan ett par gånger och täck formen med plastfolie. Ställ in i kylen och låt fisken marinera i 4 timmar
Lägg ankbröstet på ett rökgall.
Ställ in rökaren på 250ºF med körsbär, pekannöt, lönn eller andra träbisquetter.
Rök ankan i cirka 2 ½ – 3 timmar eller tills innertemperaturen i köttet når 150ºF.