The Perfect Smoked Duck Breast Recipe

De Perfekt rökt anka Bröstrecept



Hemligheten med att göra detta perfekta rökt anka bröstrecept ligger i marinaden. Äppeljuice är garantin för att köttet blir saftigt och mjukt. Tjäna det på egen hand. Eller prova att göra en smörgås, sallad, wrap eller servera på pasta.

Ingredients

2 benfria ankbröst

2 koppar äppeljuice

1 msk grovt koshersalt

1 msk vitt socker

1 msk sojasås

½ tsk paprika

½ tsk vitlökspulver

½ tsk torkad basilika

½ tsk nymalen svartpeppar

Preparation

Blanda samman saften med allt salt, socker och kryddor tills saltet och sockret är upplöst.

Lägg ankan i ett fat och häll i saltlaken. Vänd ankan ett par gånger och täck formen med plastfolie. Ställ in i kylen och låt fisken marinera i 4 timmar

Lägg ankbröstet på ett rökgall.

Ställ in rökaren på 250ºF med körsbär, pekannöt, lönn eller andra träbisquetter.

Rök ankan i cirka 2 ½ – 3 timmar eller tills innertemperaturen i köttet når 150ºF.