Bradley Smoked Turkey Crown

Bradley rökt Kalkonkrona

Sandra Tate

Denna jul, höj din semesterfest med en rökt kalkonkrona. Den rökiga infusionen förbättrar kalkonens naturliga smaker, medan den krispiga huden ger en oemotståndlig struktur. Det är ett show-stoppande mittpunkt som lämnar dina gäster i vördnad och gör din festliga firande verkligen minnesvärd.

Ingredients

liten kalkonkrona (min vägde 1,75 kg - perfekt pålägg, smörgåsar etc, eller för 2 personer som huvudrätt)

för saltlaken:

200g gott havssalt + 100g ljusbrunt muscovadosocker

2 kvistar timjan,

2 kvistar rosmarin,

6 vitlöksklyftor - skalade & krossade

Preparation

December kan bara betyda en sak, jul! Och vi inleder det lyxiga. Visst är vi alla skyldiga till att proppa i oss så många ätbara godsaker under en tiodagarsperiod som vi kan tänka oss? Överseende är namnet på spelet och rökt mat står högt på listan. Vi har två läckra förslag till dig den här månaden, ett som erbjuder möjligheten till en romantisk och annorlunda jullunch (även om det för mig skulle vara stjärnan på ett nyårspåläggsfat), och ett som skulle slå av sockorna hela familjen som jullunchförrätt. Vi pratar förstås kalkon och lax. Först och främst visar jag dig Bradley varmrökt kalkonkrona.

För att koka din kalkonkrona över natten: blanda saltet och sockret med 2 liter kokande vatten i en tät passform, ren kastrull eller behållare och rör om tills det är helt upplöst. Tillsätt ytterligare en liter vatten tillsammans med örter och vitlök. Låt svalna helt och doppa sedan ner kalkonkronan, bröstbenet nere, i saltlaken (om den inte är helt täckt, tillsätt lite mer kallt vatten). Täck med lock eller hushållsfilm och låt stå över natten.

Nästa dag, töm bort saltlaken, täck med färskt vatten och blöt i 1 timme. Häll av och torka. Låt stå i Bradley i 3-4 timmar innan du röker.

Rökningsmetod

Ta bort kalkonen och ställ på ett galler. Sätt rökaren på 80°C med mycket äppelvedsbisketter i högen. När skåpet har nått sin temperatur, placera kalkonen med en bricka eller folie på hyllan under den för att fånga upp eventuella droppar.

Rök i 4 timmar eller tills du har en kärntemperatur på 74°C/165°F i den tjockaste delen av köttet.

Täck över och svalna innan du kyler - eller servera varm (för detta skulle jag ta bort skinnet, skära och servera med veloutésås och allt tillbehör).

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now