Bradley Smoked Chicken Salad

Bradley Rökt kyckling Sallad

Sandra Tate

Några tecken på ljusare väder, och salladdagar är tillbaka ... vad kan vara bättre än fylliga organiska kyckling supremes, äppel trä rökt till en härlig gyllenbrun och serveras med en skarp, lemony, waldorf stil sallad?

Ingredients

(till 4 personer)

2 tjocka rökta kycklingbröst

1/2 förpackning vattenkrasse, spenat & rucolasalladsblad

2 ömma stavar selleri, putsade unga bladselleri

2 Coxs äpplen

liten näve valnötsbitar

saft av 1/2 citron

1 msk valnötsolja

salt peppar

Preparation

Jag använde ekologisk kyckling, och jag föredrar att lämna skinnet på för ett mer saftigt, fuktigt resultat.

Saltvatten:

Förbered en saltlake av 500 ml vatten, kokad med en pressad vitlöksklyfta och lite färsk rosmarin, blandat med 75 g salt och 25 g farinsocker. Låt svalna helt och sänk sedan ner 2 kycklingsupremes i saltlaken (i en tät plastbehållare) och låt stå i 30 minuter.

Ta bort och skölj (kasta saltlösningen).

Rökningsmetod:

Torka av och lägg på en Bradley trådkorg. Värm upp Bradley Smoker till 180°F/82°C, fyll på med äppelbisquetter och rök i cirka 1 - 1½ timme eller tills den är genomstekt. Låt svalna innan du skivar och servera i rumstemperatur.

Redaktörens anmärkning: Efter att ha inkluderat färska örter och vitlök i saltlaken blev jag inte förvånad över att smakerna var nästan helt förlorade - som så ofta händer med marinerat kött på en grill, är smakerna kokta bort. Så också med min rökta kyckling; de subtila tonerna från saltlake var ingen match för smaken av äppelvedsrök. Om du vill ge en fräsch örtsmak till din kyckling, överväg att spett på den med en bit rosmarin omedelbart innan varmrökning. Eller så kan du göra ett snitt i den tjockaste delen av bröstet (horisontellt) och fylla med en pasta av vitlök, örter, kryddor och olivolja (gjord med mortelstöt eller miniprocessor), igen skulle du göra detta omedelbart innan varm rökning.  

Att tjäna:

Förbered, saltla och rök kycklingsupremes enligt instruktionerna ovan. När den svalnat skär du diagonalt i 1 cm bitar. En supreme räcker för att servera två för en utsökt lätt lunch eller förrätt.

Skiva selleristängerna. Dela äpplena och ta bort kärnhuset, skär sedan i 2 cm bitar och häll i en skål med citronsaft, valnötsolja, valnötter, selleri och lite salt och peppar. Lägg till några unga blad från mitten av sellerihuvudet och de blandade salladsbladen. Vänd ihop kort och dela mellan tallrikar. Vänd några skivor rökt kyckling över salladen och servera med uppvärmt, knaprigt bröd.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now