Bradley Smoked Duck Recipe

Bradley rökt Anka ReceptGör dig redo att njuta av en läcker rökt anka med en söt och smakrik gnugga. Detta munvattna recept är förberett med en blandning av kryddor inklusive söt paprika, vitlökspulver och cayenne-pulver.

Ingredients

1/4 kopp (60 ml) mörkt farinsocker (förpackat). Vi föredrar "turbinado socker" för enkel användning, men båda fungerar bra.

1/4 kopp (60 ml) söt paprika (ungersk, om du kan få det)

3 msk (45 ml) koshersalt

1 msk (15 ml) mald peppar (färska pepparkorn nyligen malda, om möjligt)

1 msk (15 ml) vitlökspulver eller 2 msk. (30 ml) granulerat (ej vitlökssalt)

1 msk (15 ml) lökpulver

1 msk (15 ml) chilipulver (nej, det blir inte "hett")

1 msk (15 ml) cayennepulver

Preparation

Förberedelse:

OBS: Anka ska alltid förvaras i kylskåpet (under 40°F/4,4°C) tills du är redo att lägga den på elden.

Ta ut den tinade ankan ur kylen, rengör och skölj alla bitar noggrant – klappa torrt.

Blanda ihop ingredienserna noggrant.

Applicera rubbet generöst över bitarna, alla sidor och under huden, om du kan. Detta gör vi gärna minst ett par timmar, och gärna 1-3 dagar, innan tillagning för maximal effekt.

Rökning:

För det här receptet kan du använda körsbärsträbisquetter, men alla smaker fungerar bra, med den traditionella Hickory och Mesquite som den minsta favoriten för höns. Försök att varva Apple, Cherry och Whisky Oak. Vara kreativ.

Sätt igång Bradley och få temperaturen till cirka 220°F (104°C) och förbered dig för att hålla den temperaturen så jämn du kan. Håll temperaturen mellan 180-220°F (82-104°C) för den perfekta rökta ankan.

OBS: Den övre ventilen ska förbli öppen.

Placera ankan i rökaren, med bröstsidan nedåt för att börja. Efter 1½ till 2 timmar, vänd på den för att avsluta. OBS: Stå emot att kika! Du förlorar värdefull värme och rök.

Du har tid! Om du klokt har bibehållit tillagningstemperaturen, kikat och vänt ankan snabbt, kan du lämna din station flera gånger innan fågeln/fåglarna är färdiga. När du röker anka, tänk på 4+ timmar till slutet av skiftet.

Kontrollera ankan vid den köttigaste delen av bröstet mellan benen, leta efter 71 °C som det magiska talet.

Ta bort fågeln/fåglarna.

Låt den vila i minst 10 minuter för att den ska "sluta" (låter saften komma tillbaka till fågelns mitt).

Servering:

För din personliga smak har rökning av anka all den smak du behöver men ... många gillar en "avslutande sås". Detta är inget annat än en grillsås, efter eget val, serverad som tillbehör (eller två), för de som vill ge ankan mer smak.