Bradley Herb Seasoning Brined Turkey Breast

Bradley ört krydda saltad KalkonbröstDen nya Bradley Herb -kryddan är perfekt för alla din fjäderfä saltlake! Det här receptet använder örten krydda två gånger i matlagningen för att lägga till den extra smaken som alla kommer att prata om! Rökt brined kalkonbröst kommer definitivt att göra ett utseende på ditt bord snart!

Ingredients

1 kalkonbröst med hud på

För saltlaken:

3 msk Bradley örtkrydda

1 Apelsin - halverad

1 äpple - grov hacka

10 pepparkorn

4 msk farinsocker

4 msk havssalt

4 koppar vatten

För rökare:

4 msk saltat smör

2 msk Bradley örtkrydda

1 vitlöksklyfta - fina tärningar

Preparation

Börja med att tillsätta alla saltlakeingredienser i en kastrull och låt sjuda upp, låt saltet och sockret lösas upp. När det har hänt, ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Om du vill påskynda detta, lägg till ett gäng isbitar så sjunker temperaturen snabbare. När saltlaken har sjunkit till en svalare temperatur, lägg till ditt kalkonbröst i en dubbellåsad ziplockpåse och fyll på med saltlaken. Stäng den och ställ den i kylen i 4 timmar upp till 24 timmar.

När saltlösningstiden är klar, ta bort kalkonbröstet från påsen och tvätta bort det för att ta bort eventuellt överblivet saltlake på det. Låt vila på bänken i 40-50 minuter för att komma tillbaka till rumstemperatur. Medan detta händer, blanda ihop din smörblandning i en skål. Häll smörblandningen på kalkonbröstet över skinnsidan.

Förvärm din Bradley Smoker till 275ºF (135ºC) med äppelbisketter. När detta har kommit till temp, tillsätt ditt kalkonbröst i rökaren och låt koka i 90 min. Tillagningsprocessen kan ta lite mindre tid, beroende på storleken på bröstet. Saltning påskyndar tillagningstiden lite, så använd en termometer för att kontrollera dina innertemperaturer. Vi söker 165ºF (74ºC) för målgång här. Ta ut ur rökaren när innertemperaturen är nådd och låt vila på en räfflad skärbräda för att fånga upp all juice. Skiva tunt och njut av den saftigaste fågeln du någonsin har haft!

Njut av!

Recept av: Cory Walby