Bourbon och ört rökt Kalkon Recept
Turkiet är ett mycket mångsidigt protein.och, enligt min mening, medan en rostad kalkon kan vara läcker om den behandlas rätt. Ett rökt kalkonrecept kan nå resultat som överträffar till och med den fyllda och rostade semesterfågeln.
Jag hade en möjlighet i år att säkra en andra kalkon från en lokal kalkongård. Det var en 16 pund, alla naturliga räckviddsfåglar. Jag såg det som det perfekta tillfället att göra lite rökning. Och sedan för att vakuumpaket och frysa ett antal snitt - särskilt mycket skivat kött för smörgåsar (se recept nedan).
Ingredients
En uppfödd, naturlig kalkon
För torr saltlake:
Lägg ihop en blandning av antingen torra eller färska örter.
Kom ihåg att torra örter ger en mer intensiv smak. Jag använde mest färska örter.
Fyra kvistar färsk rosmarin (ta bort nålar från stjälken)
Fyra kvistar färsk salvia
10 - 12 kvistar färsk timjan
Fyra vitlöksklyftor, skalade och hackade
Två teskedar av fänkålsfrön
Ett tesked av citronskal
Ett tesked av röda paprikaflingor
En halv kopp koshersalt
Två teskedar turbinadosocker (socker i råvaran)
Lägg alla ingredienser i skålen på en matberedare och mixa tills en pasta bildas.
För röken:
Två äpplen - halverade
En stor lök - halverad
Tre eller fyra hela vitlöksklyftor
Fyra kvistar färsk rosmarin
En kopp av din favorit Bourbon
Whisky Oak Bisquettes
Recept på en god smörgås:
En demi-baguette
Triple cream Brie ost
Het peppargelé
Ruccola
Skivad rökt kalkon
Preparation
Gnid den torra saltlakeblandningen över hela kalkonen - toppen, botten och inuti håligheten.
Kyl kalkonen utan lock i kylen i 24 timmar.
Trettio minuter innan du röker, ta bort kalkonen från kylskåpet och skölj av saltlaken – ta dig tid med detta och få bort saltlaken från fågeln. Använd kallt rinnande vatten.
Torka kalkonen väl och lägg ner äpplena, löken och vitlöksklyftorna i hålan tillsammans med rosmarinkvistarna.
Gnid Bourbon över hela utsidan av kalkonen.
Rök:
Rök kalkonen på Whisky Oak Bisquettes vid 220 - 225ºF i 6-8 timmar.
Basera med Bourbon högst tre gånger under hela rökprocessen.
Leta efter en inre temperatur på 150 - 160ºF.
När kalkonen har nått temperatur och är klar, ta bort den och låt den vila på en skärbräda i 15 - 20 minuter.
Ta bort frukt och grönsaker från håligheten.
Skär, skiva och njut!
Smörgås:
Skiva upp baguetten och bred ut Brie på ena sidan av brödet.
Bred ut peppargelén på andra sidan av brödet.
Varva skivor av den rökta kalkonen ovanpå osten.
Lägg ruccolan över kalkonen, stäng mackan och njut!