Bourbon and Herb Smoked Turkey Recipe

Bourbon och ört rökt Kalkon Recept



Turkiet är ett mycket mångsidigt protein.och, enligt min mening, medan en rostad kalkon kan vara läcker om den behandlas rätt. Ett rökt kalkonrecept kan nå resultat som överträffar till och med den fyllda och rostade semesterfågeln.

Jag hade en möjlighet i år att säkra en andra kalkon från en lokal kalkongård. Det var en 16 pund, alla naturliga räckviddsfåglar. Jag såg det som det perfekta tillfället att göra lite rökning. Och sedan för att vakuumpaket och frysa ett antal snitt - särskilt mycket skivat kött för smörgåsar (se recept nedan).

Ingredients

En uppfödd, naturlig kalkon

För torr saltlake:

Lägg ihop en blandning av antingen torra eller färska örter.

Kom ihåg att torra örter ger en mer intensiv smak. Jag använde mest färska örter.

Fyra kvistar färsk rosmarin (ta bort nålar från stjälken)

Fyra kvistar färsk salvia

10 - 12 kvistar färsk timjan

Fyra vitlöksklyftor, skalade och hackade

Två teskedar av fänkålsfrön

Ett tesked av citronskal

Ett tesked av röda paprikaflingor

En halv kopp koshersalt

Två teskedar turbinadosocker (socker i råvaran)

Lägg alla ingredienser i skålen på en matberedare och mixa tills en pasta bildas.

För röken:

Två äpplen - halverade

En stor lök - halverad

Tre eller fyra hela vitlöksklyftor

Fyra kvistar färsk rosmarin

En kopp av din favorit Bourbon

Whisky Oak Bisquettes

Recept på en god smörgås:

En demi-baguette

Triple cream Brie ost

Het peppargelé

Ruccola

Skivad rökt kalkon

Preparation

Gnid den torra saltlakeblandningen över hela kalkonen - toppen, botten och inuti håligheten.
Kyl kalkonen utan lock i kylen i 24 timmar.

Trettio minuter innan du röker, ta bort kalkonen från kylskåpet och skölj av saltlaken – ta dig tid med detta och få bort saltlaken från fågeln. Använd kallt rinnande vatten.

Torka kalkonen väl och lägg ner äpplena, löken och vitlöksklyftorna i hålan tillsammans med rosmarinkvistarna.

Gnid Bourbon över hela utsidan av kalkonen.

Rök:

Rök kalkonen på Whisky Oak Bisquettes vid 220 - 225ºF i 6-8 timmar.

Basera med Bourbon högst tre gånger under hela rökprocessen.

Leta efter en inre temperatur på 150 - 160ºF.

När kalkonen har nått temperatur och är klar, ta bort den och låt den vila på en skärbräda i 15 - 20 minuter.

Ta bort frukt och grönsaker från håligheten.

Skär, skiva och njut!

Smörgås:

Skiva upp baguetten och bred ut Brie på ena sidan av brödet.

Bred ut peppargelén på andra sidan av brödet.

Varva skivor av den rökta kalkonen ovanpå osten.

Lägg ruccolan över kalkonen, stäng mackan och njut!