alt="Smoked duck"

Bästa rökt Anka Recept



Oavsett om du höjer inhemska ankor eller jagar dem som många gör under vintermånaderna, har vi ett recept som kommer att titillera ögonen och pricka din tunga!

Duck erbjuder en djärvare smak än andra fåglar, som kalkon eller kyckling. Det är därför så många som det rökt.

En annan anledning till att anka är perfekt foder för en matrökare är för att de är fetare än andra spelfåglar. Som ni väl vet behåller fettinnehåll fukt och absorberar rökig smak bättre än magert kött.

Detta recept fungerar bra för både inhemska och vilda ankor. Så vad du än har till hands (vare sig det är gräsand, trä, cannie eller fläck) ska fungera, så länge det inte är ultraling. Här är några snabba rekommendationer innan vi kommer in i köttens kött.

Ingredients

Botemedlet:

3 msk (45 ml) Bradley sockerkur

2 tsk (10 ml) fågelkrydda

2 tsk (10 ml) lökgranulat eller pulver

1 tsk (5 ml) paprika

1 tsk (5 ml) salvia - gnuggad

1 tsk (5 ml) mejram

1 tsk (5 ml) timjan

1 tsk (5 ml) vitpeppar

1 tsk (5 ml) vitlöksgranulat eller pulver

2 lagerblad, skurna i tunna strimlor med sax (strö över sist)

Preparation

Tidig förberedelse (en vecka ut):

Botemedlet

Tvätta ankan(erna) och ta bort överflödigt fett från kroppen inifrån och ut, lämna skinn kvar.

Pierra brösten och låren väl.
Blanda ovanstående botemedel i en stor behållare och gnugga över hela fågeln, både inuti och utanpå.

Lägg locket på härdningsbehållaren och härda i 6 dagar i kylen. Under härdningen, gnugga alla ytor många gånger igen.

Sista förberedelserna (en dag ut):

Skölj ankor väl med kallt vatten och torka av med hushållspapper.

Fyll kroppshålan med skrynkligt tidningspapper som har slagits in i hushållspapper.

Slå nu in ankan med hushållspapper och slå igen med tidningspapper. Lägg en pappershandduk och tidningspapper under ankan för att absorbera vätska.

Förvara över natten i kylen.

Smoking The Duck (morgon):

Använd slaktgarn för att säkra ankan. Antingen häng eller placera fågeln i rökaren så att bröstet är vänt nedåt (vi rekommenderar att du använder en stadig S-krok för att hänga den med svansen uppåt. Det gör att röken flyter lättare genom kroppshålan).

Torka ankan i din Bradley rökare utan rök i en timme vid 140°F. Poängen med detta är att bli av med hudens fuktighet.

Nu är du redo för rök. Vid lägsta möjliga temperatur, rök ankan i cirka tre timmar, med ett valfritt träslag (frukt, nötter). Höj temperaturen till 150°F och fortsätt röka i tre timmar till.

Cooking The Duck (kväll):

I en förvärmd köksugn vid 350 ° F, placera ankan på ett förhöjt galler i en panna. Pannan bör vara minst en tum djup för att samla upp det smälta fettet.

Täck med aluminiumfolie och rosta tills fågelns innertemperatur når 170°F. Du kanske vill kontrollera att både bröst och lår är klara om ugnen tillagas varmare på ena sidan än den andra.

Vi hoppas att du gillar detta recept lika mycket som vi gör.