Äppelträ rökt Kalkon Recept
Dagens recept är en Applewood-rökt kalkon i Bradley-rökaren med en lönnglasyr. För att starta kommer vi att salta kalkon. Binning kan vara det viktigaste du kan göra för att hålla din kalkon saftig.
En av fördelarna med torr saltning är att det tar mindre utrymme i kylen än för att du inte behöver den stora potten som när du våt saltar. Bakpulvret hjälper till att kränka huden.
Ingredients
1½ Cupp Kentucky Bourbon
1 kopp apelsinjuice
⅓ koppar sojasås
2-3 msk gul senap
2 msk Kosher salt
2 tsk bakpulver
Preparation
För att göra det torra, kombinera 2 matskedar koshersalt och 2 teskedar bakpulver.
Strö denna blandning över hela kalkonen och placera den sedan i kylskåpet utan lock på ett upphöjt galler i 18 till 24 timmar.
Nästa dag, ta lite hushållspapper och torka av salt- och bakpulverblandningen. Du kan se lite vätska i pannan under kalkonen, vilket är helt normalt och förväntat.
Krydda kalkonen med Armadillo Pepper Signature BBQ Rub eller din favorit fågelkrydda.
Placera i en förvärmare rökare på 275ºF använder äppelved. Jag använde Bradley Professional Smoker, så jag använde äppelbisquetter.
Öka temperaturen till 325 efter 2 timmarºF som kommer att göra huden skarpare.
För att göra glasyren blanda bourbon, apelsinjuice, sojasås och senap i en kastrull på medelhög värme. Sjud tills blandningen reducerats med ca 1/3rd. Detta tar 15 till 30 minuter.
Koka kalkonen tills den når 155 graderºF till 160ºF och applicera sedan glasyren.
Fortsätt tillaga kalkonen tills den når 165 graderºF.
Ta bort från rökaren och låt vila 20 till 30 minuter.
Skär och servera!
Recept av: Bältdjur Peppar BBQ